Студентки кафедри ТТ взяли участь у програмі академічної мобільності у Варшавській політехніці

Кафедра транспортних технологій Львівської політехніки
Фото з програми мобільності у Польщі

Весняний семестр 2022–2023 навчального року студентки кафедри транспортних технологій Інституту механічної інженерії та транспорту Львівської політехніки Діана Кангер (група РТМ-11) та Вероніка Ляхович (ТТ-31) за сприяння Центру міжнародної освіти провели у Варшавській політехніці, навчаючись за програмою академічних обмінів Еразмус+ КА-107. Мобільність завершилась успішно, а здобувачки поділилися враженням від навчання.

За словами Діани, спочатку все виглядало досить легко, база знань, отриманих на рідній кафедрі, давала змогу почуватися достатньо впевнено. Побудова семестру відрізняється від того, як це є в Україні. Починається навчання з лекційних циклів, а після цього проводять практичні частини та виконання проєктів. Вони не лише індивідуальні, але й групові, а результат залежить від усіх членів команди.

Вероніка зазначила, що англомовна група студентів складається з представників різних країн і різного віку, інколи суттєво старших. Оскільки навчання відбувається повністю англійською мовою, то високий рівень її знання просто необхідний. Студенти працювали зі спеціалізованими транспортними програмами імітаційного моделювання PTV Vissim/Visum, які добре знайомі їм за навчанням на кафедрі транспортних технологій ІМІТ.

Досвід, отриманий завдяки програмі Erasmus+, є дійсно безцінним, оскільки надає студентам можливість професійної, соціокультурної та мовної інтеграції у міжнародний простір. Це спонукає до власного розвитку та просування у професійній траєкторії, тому Діана та Вероніка щиро вдячні Львівській політехніці за таку можливість, а всім студентам рекомендують використовувати кожну нагоду, адже ці проєкти відкривають великі професійні перспективи.

Цей новий та цікавий досвід відкрив студенткам інші сторони навчання, підсилив мовну практику, додав нових знайомств, а найголовніше – суттєво доповнить їхні резюме для майбутнього навчання та працевлаштування.

Фото з програми мобільності у Польщі Фото з програми мобільності у Польщі Фото з програми мобільності у Польщі Фото з програми мобільності у Польщі Фото з програми мобільності у Польщі Фото з програми мобільності у Польщі Фото з програми мобільності у Польщі