Випускник кафедри ХТС, співзасновник компанії Limestone Ukraine, поділився знаннями і досвідом зі студентами

Кафедра хімічної технології силікатів Львівської політехніки
Андрій Шепінько

У березні 2024 року в рамках співпраці кафедри хімічної технології силікатів Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки з провідною компанією в галузі отримання оздоблювальних матеріалів та виробів Limestone Ukraine для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» співзасновник компанії Андрій Шепінько прочитав лекції на тему «Декоративні оздоблювальні матеріали та вироби».

Андрій Шепінько є випускником кафедри ХТС 2012 року, який ще в студентські роки під час виконання науково-дослідної роботи зацікавився тематикою отримання фарб та оздоблювальних сумішей на основі вапна. Згодом студентське зацікавлення переросло у професійну діяльність і стало основою для розвитку власного бізнесу.

Гість розповів слухачам про діяльність компанії як в Україні, так і за кордоном, про асортимент продукції, перспективи розвитку на внутрішньому та зовнішньому ринках. Наголосив, що запорукою успіху компанії, як і будь-якого бізнесу взагалі, є постійне запозичення передового досвіду в галузі, впровадження інноваційних технологічних рішень, а також здійснення власних наукових пошуків та розробок.

Андрій Шепінько ознайомив студентів з особливостями технології отримання оздоблювальних матеріалів. Зокрема, акцентував увагу на визначальному впливі якості вихідних сировинних матеріалів та стабільності їхніх властивостей на отриманні якісної конкурентоздатної готової продукції. Крім того, презентував діяльність лабораторії компанії як одного з ключових підрозділів для контролю за неухильним дотриманням технологічних параметрів на кожному етапі виробництва з метою забезпечення високої якості готової продукції. Працівники компанії постійно проходять навчання та підвищення кваліфікації, займаються самоосвітою.

Лектор наголосив, що в сучасному високомобільному світі для успішної професійної діяльності необхідне знання декількох іноземних мов.

Назагал лекції викликали жваве обговорення у здобувачів вищої освіти і науково-педагогічних працівників кафедри.

На завершення циклу лекцій Андрій Шепінько ознайомив студентів кафедри хімічної технології силікатів з актуальними вакансіями від компанії Limestone Ukraine та розповів про можливість співпраці.

Скріншоти з онлайн-лекції Скріншоти з онлайн-лекції Скріншоти з онлайн-лекції Скріншоти з онлайн-лекції Скріншоти з онлайн-лекції Скріншоти з онлайн-лекції Скріншоти з онлайн-лекції Скріншоти з онлайн-лекції Скріншоти з онлайн-лекції Андрій Шепінько