В Україні презентували Глобальну інноваційну візію WINWIN: якою буде країна майбутнього

За матеріалами сайту Міністерства цифрової трансформації України
Фото з презентації

Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством освіти і науки презентували Глобальну інноваційну візію, яка окреслює ключові напрями розвитку країни у внутрішньо- та зовнішньополітичному контекстах.

Глобальна інноваційна візія містить три розділи з планом дій:

  1. «Екосистема інновацій»;
  2. «Підтримка екосистеми інновацій»;
  3. «Розвиток пріоритетних галузей».

Поступове втілення візії інновацій допоможе державі зробити економічний стрибок та створити зручні умови для розвитку бізнесу, освіти і науки. Стратегія необхідна, оскільки світ швидко змінюється, потребуючи відповідного реагування з боку України. Зростання кількості населення, безпекові виклики в геополітиці, глобальні зміни клімату, міграційні потоки, розвиток цифрової економіки, а також регіоналізація міжнародного виробництва створюють як виклики, так і нові можливості для інноваційного потенціалу України.

Серед завдань державної політики у сфері інноваційної діяльності:

  • формування системи заходів щодо стимулювання інноваційної діяльності;
  • розвиток підтримки інноваційного потенціалу України;
  • забезпечення нормативно-правового регулювання у сфері інноваційної діяльності;
  • створення розумної інфраструктури;
  • сприяння розвитку системи освіти, спрямованої на підготовку висококваліфікованих кадрів для участі в інноваційній діяльності;
  • забезпечення ефективної взаємодії науки, державного сектору та бізнесу.

Головні механізми візії – це посилення української системи інновацій, багатостороння державна політика підтримки та стимулювання інноваційних технологій для розв’язання внутрішніх проблем та подолання глобальних викликів. Головна роль держави – створити найзручніші умови для національних і локальних компаній, освітніх та наукових інституцій. Тому презентація Глобальної інноваційної візії – це вагомий крок до демонстрації потенціалу держави.

Докладніше – на сайті Міністерства цифрової трансформації України.