Три проєкти науковців Львівської політехніки ― серед переможців конкурсу Національного фонду досліджень України

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Львівські політехніки

У конкурсі «Наука для безпеки та сталого розвитку України» Національного фонду досліджень України перемогли три проєкти вчених Львівської політехніки.

Загалом із допущених до конкурсу 268 проєктних заявок відібрали 57, із яких 29 ― від науково-дослідних установ Національної академії наук України та 17 ― від закладів вищої освіти України.

Конкурсна комісія НФДУ рекомендувала на реалізацію за рахунок грантової підтримки:

  • проєкт завідувачки кафедри систем штучного інтелекту Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Наталії Шаховської «Методи та засоби дослідження маркерів старіння та їх впливу на постковідні ефекти для подовження працездатного періоду»,
  • проєкт завідувача кафедри адміністративного та фінансового менеджменту Інституту адміністрування та післядипломної освіти Назарія Подольчака «Оцінка наслідків впливу Covid-19 на кадровий потенціал України та визначення шляхів їх подолання»,
  • проєкт завідувача кафедри прикладної фізики і наноматеріалознавства Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Анатолія Андрущака «Оптично- та акустичноконтрольовані пристрої для керування терагерцовим випромінюванням на основі кристалічних і нанокомпозитних матеріалів».

Нагадуємо, мета конкурсу Національного фонду досліджень України ― фінансування найкращих наукових проєктів, спрямованих на розв’язання актуальних проблем безпеки людини та суспільства в Україні.

Головні критерії оцінювання проєктних заявок: якість запланованого дослідження; його значущість для розвитку науки/ техніки/ технологій/ суспільства, відповідно до спрямування; якість і реалістичність запропонованого плану виконання; науковий доробок виконавців.