Третьокурсники кафедри БІТ зустрілися з успішним випускником, керівником компанії Heat Ceram Валерієм Неділенком

Кафедра безпеки інформаційних технологій Львівської політехніки
Фото із зустрічі

IoT (Інтернет речей) в сучасному світі стає все більш суттєвим аспектом нашого повсякденного життя, включаючи в себе побутові, комерційні та промислові застосування. Підключення різних пристроїв до Інтернету дає змогу отримувати доступ до величезного обсягу даних та функцій на відстані, забезпечуючи зручність, ефективність та автоматизацію.

Однак разом із цим зростають і загрози безпеці, пов’язані з несанкціонованим доступом, витоком конфіденційної інформації та іншими атаками кіберзлочинців. Саме тому візит Валерія Неділенка, успішного випускника кафедри безпеки інформаційних технологій Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Львівської політехніки та керівника компанії Heat Ceram, до студентів третього курсу кафедри БІТ має важливе значення. Валерій поділився власним досвідом та практичними знаннями щодо захисту IoT-пристроїв. У своїй лекції він підкреслив важливість розуміння та застосування методів захисту як на програмному, так і на апаратному рівні забезпечення. Студентам продемонстрували конкретні приклади вразливостей з використанням протоколу Zigbee за допомогою HackRF One Portable і пояснили способи їх виправлення.

В кінці лекції студентам було запропоновано тест і конкурс на краще запитання до лектора, переможці отримали подарунки.

Такий формат зустрічі дає змогу студентам не лише отримати теоретичні знання, а й побачити реальні ситуації та розв’язання проблем безпеки у практичних умовах. Нарешті, проведення тесту забезпечує перевірку розуміння матеріалу та стимулює активну участь студентів у процесі навчання.

На заході були присутні студенти груп КБ-308, КБ-309, КБ-310, команда компанії Heat Ceram разом з їхнім керівником Валерієм Неділенком, викладачі кафедри безпеки інформаційних технологій

Афіша заходу Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі