Студенти-дизайнери ознайомились із творчістю українських митців на відкритті виставки «Весняний салон – 2024»

Кафедра дизайну та основ архітектури Львівської політехніки
Фото з виставки

Студенти кафедри дизайну та основ архітектури Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки відвідали офіційне відкриття щорічної виставки «Весняний салон – 2024» у Львівському палаці мистецтв, яке відбулося 24 квітня. Тематика художніх творів різноманітна, проте цьогоріч ця традиційна подія має особливе значення, оскільки присвячена 210-й річниці від дня народження видатного українського поета Тараса Шевченка.

На виставці організатори показали понад 260 картин, авторами яких є члени Спілки художників України та інші відомі митці. У залах студенти оглянули роботи всіх секцій спілки: живописців, керамістів, склярів, текстильників, графіків, скульпторів. Традиційна подія привернула увагу молоді, педагогів і студентів львівських вишів, фахівців і поціновувачів сучасного українського мистецтва, які мають змогу насолодитися тут дивовижними мистецькими барвами.

В пам’ять про Народного художника, заслуженого діяча мистецтв України Мирослава Отковича (1947–2021) на другому поверсі Палацу мистецтв студенти оглядали великоформатні твори виставкового проєкту «Хліб наш насущний», які розкривають бачення художником історії та унікального місця хліба, починаючи від християнства й завершуючи трагічним символізмом хліба в темі Голодомору.

«Через сюжети картин студенти мали змогу глибше зрозуміти історичні процеси, соціальні зміни та естетичні пошуки митців, а також відчути нескорений дух України. Сучасні українські художники експериментують з формами, стилями та ідеями, вони захоплюють своєю глибиною та різноманітністю, демонструючи синтез традицій та інновацій. У їхніх творах переплітається історія, культура та сучасність, оскільки вони вносять нові мотиви, експериментуючи з формами та техніками», – зазначає доцентка кафедри ДОА, к.арх. Юліана Петровська.

Афіша заходу Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки