Студенти кафедри ДОА відвідали виставку живопису в галереї Львівського органного залу

Кафедра дизайну та основ архітектури Львівської політехніки
Фото з відвідин виставки

У вівторок, 16 квітня, студенти групи ДС-11 кафедри дизайну та основ архітектури Інституту архітектури та дизайну оглянули виставку живопису Зоряни Базилевич «Живі та дивні» у Львівському будинку органної і камерної музики.

В галереї експоновано твори, виконані в техніці олійного живопису. На полотнах мисткиня зображає міфічних персонажів, фантастичних звірів та дивовижних створінь. Кожен її твір переданий яскравими кольорами та сміливими мазками. Також художниця працює в різних жанрах, часто експериментує з графічними техніками і темами, формами й матеріалами.

«Важливим для студентів є аналіз творчості сучасних митців, композиційної цілісності їх художніх творів, принципів стилізації форм, особливостей творчої манери художника в межах вивчення навчальної дисципліни «Живопис, рисунок, скульптура», – зазначила кураторка групи, доцентка кафедри ДОА, к.арх. Юліана Петровська.

Кураторка провела також оглядову екскурсію для студентів в інтер’єрі визначної пам’ятки архітектури, акцентуючи на історичних етапах будівництва, стилістиці, ремонтно-реставраційних роботах, та звернула увагу студентів на трубний орган – духовий інструмент в інтер’єрі, який вважають найбільшим в Україні.

«Сьогодні Будинок органної та камерної музики є сучасним мистецьким простором, де можна насолодитись якісною органною музикою, відвідати виставки живопису, фотомистецтва чи послухати навчальні лекції. Тут проводяться міжнародні музичні фестивалі, оскільки це один із ключових концертних залів Львова. Львівський органний зал – це не лише визначна пам’ятка, що зацікавлює своєю історією та унікальною архітектурою, це сучасний культурний центр, який приваблює музикознавчу спільноту, мешканців міста, туристів, а особливо учасників освітнього середовища задля вивчення національних культурних надбань, розуміння необхідності їх охорони та збереження для майбутніх поколінь.

Тематичні екскурсії для студентів спеціальності «Дизайн» є важливими та більш ефективними в умовах натурних обстежень для вивчення історії архітектури, мистецтва та дизайну архітектурних об’єктів культурної спадщини», – розповіла Юліана Петровська.

Студенти зосередили увагу також на елементах дизайну міського середовища у сформованому громадському просторі біля органного залу, де було оновлено зовнішнє освітлення навколо будинку та благоустрій території.

Фото з відвідин виставки Фото з відвідин виставки Фото з відвідин виставки Фото з відвідин виставки Фото з відвідин виставки Фото з відвідин виставки Фото з відвідин виставки Фото з відвідин виставки Фото з відвідин виставки Фото з відвідин виставки Фото з відвідин виставки Фото з відвідин виставки Фото з відвідин виставки Фото з відвідин виставки Фото з відвідин виставки Фото з відвідин виставки