Політехніка – серед найкращих вітчизняних університетів за двома спеціальностями за підсумками QS World University Rankings by Subject 2024

Лабораторія управління ЗВО Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

Міжнародне аналітичне агентство в галузі вищої освіти QS Quacquarelli Symonds оприлюднило предметні рейтинги найкращих університетів 2024 року, до яких увійшли 1559 університетів світу, зокрема вісім закладів вищої освіти з України.

За результатами рейтингів Національний університет «Львівська політехніка» є найкращим університетом в Україні за спеціальністю «Нафтогазова інженерія та технології» – позиція в діапазоні 151–160. Це найвищий показник серед українських ЗВО. Львівська політехніка є лідером за цією спеціальністю вже чотири роки поспіль.

За спеціальністю «Комп’ютерні науки та інформаційні системи» університет посідає місце в категорії 451–500 і є другим серед шести вітчизняних закладів вищої освіти, які ввійшли до рейтингу. За цією спеціальністю Львівська політехніка входить до трійки найкращих університетів України впродовж чотирьох років.

У предметних рейтингах використовують п’ять показників: академічна репутація, репутація серед роботодавців, індекс цитування, h-індекс, індекс міжнародної дослідницької мережі.

QS World University Rankings by Subject 2024