Підсумки профорієнтаційного заходу «Майбутній політехнік» на кафедрі безпеки інформаційних технологій

Кафедра безпеки інформаційних технологій Львівської політехніки
Фото з профорієнтаційного заходу

Минулого тижня, з 25 по 29 березня 2024 року, у Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся профорієнтаційний захід «Майбутній політехнік». В середу, 27 березня, та в п’ятницю, 29 березня, викладачі кафедри безпеки інформаційних технологій Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології в рамках цього заходу провели два відкриті заняття в присутності школярів випускних класів, що виявили бажання на практиці ознайомитись із системою навчання у Львівській політехніці та з особливостями спеціальності 125 «Кібербезпека та захист інформації».

Зокрема, в середу на ІІ парі асистент кафедри Олег Горячий провів лабораторне заняття з дисципліни «Криптографічні системи та протоколи» на тему «Прості шифри підстановок. Шифр Цезаря та шифр Віженера. Виконання криптоаналізу шифру Віженера», який вивчають на третьому курсі бакалаврського рівня. Крім студентів групи КБ-310, до заняття приєдналося 5 школярів зі Львова та інших населених пунктів України, зокрема учениця із Сумської області. Варто відзначити високу активність та добру мотивацію школярів під час проведення заняття та високий рівень засвоєння знань за результатами відповідей на запитання й виконання практичних завдань.

На практичному занятті з курсу «Інформаційно-комунікаційні системи», яке проводив у п’ятницю на IV парі асистент кафедри Роман Банах, студенти третього курсу разом з абітурієнтами заслухали інформацію про важливість використання систем контролю версій в інформаційно-комунікаційних системах. Було висвітлено проблеми з ненавмисної публікації ключів/секретів у публічні репозиторії й обговорено методи та контрдії задля уникнення витоку даних. Заняття відвідало 4 учні.

Також кафедра безпеки інформаційних технологій повідомляє, що цього року День відкритих дверей на кафедрах БІТ та ЗІ Львівської політехніки відбудеться в суботу, 27 квітня, і запрошує абітурієнтів та всіх охочих!

Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу