Команда проєкту EUSTS провела Green Deal Euro Days у Львівській гуманітарній гімназії імені Олени Степанів

Кафедра соціальних комунікацій та інформаційної діяльності
Фото із заходу

11 та 16 квітня 2024 року стали особливими днями для Львівської української гуманітарної гімназії імені Олени Степанів, адже учасники проєкту «Європейські студії для технічних спеціальностей у Національному університеті «Львівська політехніка» (EUSTS) зустрілися з учнями та провели у школі Green Deal Euro Day. Цей захід, який вже другий рік поспіль відбувається за підтримки програми ЄС Еразмус+ напряму Жан Моне, став невід’ємною частиною освітнього процесу, спрямованого на популяризацію принципів сталого розвитку та виховання екологічної свідомості молоді.

За два дні у заході взяли участь 186 гімназистів 5-х і 10-х класів, які мали чудову можливість ознайомитися з Європейським Green Deal та його ключовими напрямами. Представники проєкту розповіли про стратегічний план, спрямований на перетворення Європейського Союзу в першочергову зону нульових викидів парникових газів та стійкого економічного розвитку. Ця ініціатива має за мету досягти кліматичної нейтральності до 2050 року та забезпечити стале й інклюзивне зростання, яке б сприяло благополуччю суспільства та захисту навколишнього середовища.

Одним із ключових елементів успішної реалізації Європейського Green Deal є освіта й усвідомлення молодого покоління щодо екологічних проблем та шляхів їхнього розв’язання. Участь гімназистів у заході, на якому вони мали можливість ознайомитися з основними принципами та цілями Європейського Green Deal, є важливим кроком у цьому напрямі.

Варто відзначити, що освічені громадяни здатні краще розуміти й підтримувати заходи, спрямовані на збереження навколишнього середовища, свідченням чого є активна участь гімназистів у заході та їхня потужна зацікавленість.

Окрім теоретичної частини, учасники заходу взяли участь у дискусіях про забруднення довкілля та переваги життя в екостилі. На завершення відбулася цікава ігрова частина, під час якої були визначені найбільш екосвідомі та екообізнані учні, які як переможці отримали заохочувальні призи.

Команда проєкту «Європейські студії для технічних спеціальностей у Національному університеті «Львівська політехніка»» щиро вдячна керівництву Львівської української гуманітарної гімназії імені Олени Степанів за їхню підтримку в організації заходу! Особлива подяка директорці Ларисі Василишин, заступниці директора Ларисі Дзюбинській та класним керівникам за сприяння в успішному проведенні Green Deal Euro Days!

Цей захід став не лише платформою для навчання, а й важливим кроком у формуванні екологічної свідомості молодого покоління, яке має великий потенціал у створенні зеленого та стійкого майбутнього.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу