Кафедра РІТМ Львівської політехніки розвиває співпрацю з корпорацією KUKA AG в Україні

Кафедра робототехніки та інтегрованих технологій машинобудування
Фото із зустрічі у Львівській політехніці

Кафедра робототехніки та інтегрованих технологій машинобудування Інституту механічної інженерії та транспорту продовжує розвивати зв’язки з представниками передових машинобудівних підприємств України та Європи задля використання нових технологій, сучасного обладнання й оснащення в освітньому процесі та наукових дослідженнях кафедри. 2 квітня 2024 року відбулась зустріч викладачів та студентів ІМІТ з представниками компанії PROFI Robotics Ukraine, яка є дистриб’ютором продукції всесвітньо відомої корпорації KUKA AG в Україні.

KUKA AG (Німеччина) – одна з провідних компаній у галузі робототехніки та автоматизації виробничих процесів. Корпорація KUKA відома у всьому світі як лідер у виготовленні роботів для завдань високоточного позиціювання виробів, легких роботів, надпотужних роботів, роботів-палетоукладальників, роботів для харчової промисловості, зварювальних роботів, роботів, придатних для завдань обробки з ЧПК, і багато іншого.

Присутнім на зустрічі продемонстрували результати реалізованих проєктів впровадження продукції компанії KUKA в Україні. Цікава доповідь представників цієї компанії викликала неабияку зацікавленість як серед студентів спеціальності «Прикладна механіка», так і серед науково-педагогічних працівників Інституту механічної інженерії та транспорту. Студентів найбільше цікавили перспективи майбутнього працевлаштування на підприємствах, де впроваджують інноваційні проєкти компанії KUKA, можливість отримання навичок у програмуванні робототехнічних комплексів тощо. Викладачів кафедри РІТМ особливо зацікавила можливість долучення до навчальних програм компанії, створення на їх основі методичного забезпечення для освітніх програм спеціальності «Роботомеханічні системи та комплекси».

Особливо важливо, що компанія PROFI Robotics Ukraine планує розвивати й активізувати свою діяльність у західному регіоні України. Крім того, у планах цієї компанії – створення навчальної лабораторії робототехнічних систем на базі кафедри робототехніки та інтегрованих технологій машинобудування. Тож за підсумками цієї зустрічі між кафедрою РІТМ та компанією PROFI Robotics Ukraine укладено договір про співпрацю, який стане базою для майбутньої кооперації у підготовці висококваліфікованих фахівців у галузі робототехніки та автоматизації машинобудівного виробництва в Україні.

Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці