Дискусійний клуб з Андрієм Яцківим на школі «Крок до України»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв'язків з діаспорою
МІОК

27 липня 2023 р. гостем дискусійного клубу ХVІІІ Міжнародної школи україністики МІОКу «Крок до України» став Андрій Яцків, композитор, продюсер, диригент, мультиінструменталіст, аранжувальник, художній керівник Академічного інструментального ансамблю «Високий замок» Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика. Андрій Яцків у 2019 році як продюсер отримав відзнаку «Gremmy» (Голлівуд, США) за найкращий саундтрек (серіал «Чорнобиль», композиторка Hildur Guõnadóttir), та був членом Національного журі від України конкурсу Євробачення-2022.

У неформальній розмові із модераторкою зустрічі Олею Руснак та студентами школи з Австралії, Аргентини, Бразилії, Грузії, Естонії, Італії, Казахстану, Німеччини, Польщі, Словенії та Таїланду Андрій Яцків розповів про свою мотивацію стати музикантом; про себе як про мультиінструменталіста – музиканта, який володіє грою на багатьох музичних інструментах; свою сім’ю, яка є його опорою та підтримкою; численні гастролі в багатьох країнах світу; свою місію в популяризації української музики та правдивої інформації про Україну за кордоном.

Андрій Яцків розповів про презентацію вже цього літа на Венеційському фестивалі кінострічки про життя українських дітей в час війни, яку розв’язала росія в Україні, «Чи зможу я повернутися додому?» голлівудського режисера Прітана Емброса. Музикант є автором саундтреку до цього фільму, тому поділився зі студентами історією співпраці із режисером і  народження мелодії саундтреку до цього фільму.

Студенти школи були дуже активними під час дискусійного клубу – ставили запитання гостеві та коментували почуте. Андрій Яцків поділився творчими планами на майбутнє та розповів над якими проєктами зараз працює. Гість дискусійного клубу постав перед студентами школи, не лише як талановитий музикант та професійний продюсер, а й як цікавий співрозмовник з тонким почуттям гумору та вмінням легко захопити аудиторію.

 

МІОК