До МІОКу завітав регіональний віцепрезидент Світового Конґресу Українців Північної, Південної і Західної Європи

МІОК Львівської політехніки
зустріч з Павлом Садохою

Доброю традицією для Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» стали зустрічі з проводом Світового Конґресу Українців для стратегічного планування та узгодження подальших спільних кроків задля єднання українців за кордоном та в Україні.

4 лютого 2020 року в МІОКу відбулася зустріч з Павлом Садохою, регіональним віцепрезидентом Світового Конґресу Українців Північної, Південної і Західної Європи, головою Ради Спілки Українців у Португалії.

Під час розмови обговорили питання, пов’язані з розвитком освіти в українському зарубіжжі, зокрема створення професійного освітнього середовища, а також формування та розвитку вищих українознавчих студій в провідних університетах Європи. Павло Садоха окреслив пріоритетні плани СКУ у цій сфері та згадав про виклики, зумовлені гібридною війною Росії, з якими зіштовхуються українські громади за кордоном.

Говорили також про важливість Бієнале «Українська мова у світі: відступ чи поступ?» як платформи для об’єднання та творення середовища фахівців з різних країн задля просування у світі української мови як іноземної як чинника м’якої сили.

зустріч з Павлом Садохою