Викладачі катедри УМ взяли участь у Всеукраїнській конференції «Культура мови в українському суспільстві»

Катедра української мови Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-конференції

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулася ІХ Всеукраїнська науково-практична конференція «Культура мови в українському суспільстві». Організаторами конференції були катедра української мови та Центр гуманітаристики й української мови.

Викладачі Львівської політехніки активно підтримала дніпрян та взяли участь у роботі конференції. На пленарному засідання виступили: Оксана Микитюк із доповіддю «Антагонізм «Росія – Европа»: мовна візія Дмитра Донцова» та Зоряна Куньч із доповіддю «Інтелектуалізація українського мовного простору: вектори розвитку».

У роботі секцій взяли участь Лілія Харчук із доповіддю «Процес фразеологізації як засіб творення термінів енергетики» та Оксана Литвин із доповіддю «Вироблення навичок культури професійного мовлення у студентів на заняттях із курсу «Українська мова (за професійним спрямуванням)».

Дякуємо дніпрянам за організацію та проведення такої важливої конференції у час воєнних дій, бо мовне питання завжди було та є вістрям боротьби за самостійну Україну!