Здобувачі вищої освіти ІППО відвідали судове засідання у Личаківському районному суді міста Львова

Кафедра адміністративного та інформаційного права
Фото з відвідин суду

27 лютого 2024 року в рамках вивчення дисципліни «Адміністративне право, частина 2» студенти групи ПВ-26 під керівництвом д.ю.н., професорки кафедри адміністративного та інформаційного права Інституту права, психології та інноваційної освіти Ольги Скочиляс-Павлів відвідали судове засідання у Личаківському районному суді міста Львова.

Студенти мали змогу побачити, як проходять судові дебати сторін у кримінальній справі. Справа стосувалася вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 114-2 «Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану» Кримінального кодексу України, тому викликала неабиякий інтерес у студентів.

Далі здобувачі вищої освіти мали можливість поспілкуватися з головою суду – Сергієм Гиричем, який розповів про історію становлення суду, про навантаження суддів, про резонансні справи, які розглядає суд, про особливості функціонування електронного суду та проведення судових засідань у режимі відеоконференції. Студенти мали можливість поставити запитання й отримали вичерпні та професійні відповіді.

Дякуємо Сергію Васильовичу за пізнавальний досвід!

Фото з відвідин суду Фото з відвідин суду Фото з відвідин суду