Викладачки Львівської політехніки взяли участь у Міжнародному науковому симпозіумі Балтійської університетської програми

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із симпозіуму

В університеті «Білостоцька політехніка» (місто Білосток, Польща) у межах Балтійської університетської програми відбувся Міжнародний науковий симпозіум «Роль університетів і наукових досліджень для сталого регіонального розвитку», до якого активно долучилися викладачки Львівської політехніки — доцентки Мар’яна Руда (кафедра зовнішньоекономічної та митної діяльності Інституту економіки і менеджменту), Вероніка Дмитрук (кафедра іноземних мов Інституту гуманітарних та соціальних наук), Христина Барвінська (кафедра транспортних технологій Інституту механічної інженерії та транспорту), Мар’яна Сеньків (кафедра туризму Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола).

Мар’яна Руда представила доповідь і постер «Циркулярна економіка в ЄС: можливості та виклики для зеленого відновлення України». Вероніка Дмитрук в онлайн-доповіді говорила про напрацювання курсу сталого суспільства на прикладі Польщі. У доповіді й постері Христини Барвінської йшлося про вплив транспорту на міську екосистему. Мар’яна Сеньків у своїй доповіді ознайомила присутніх з темою, яку активно вивчає останнім часом, — «Освітня програма Вікіпедії в університеті як важливий інструмент для сталого розвитку».

Загалом під час симпозіуму успішними практиками сталого розвитку поділилися представники чотирнадцяти університетів — асоційованих членів Балтійської університетської програми зі шести країн: Польщі, Литви, Латвії, Швеції, Фінляндії й України. Учасники зустрілися з мером Білостока Тадеушем Трусколаським, взяли участь у брейнстормінг-сесії, присвяченій напрацюванню перспективних напрямів сталого розвитку Білостоцької політехніки та міста Білостока, а також відвідали сучасні лабораторії університету.

До слова, Білостоцька політехніка реалізовує стратегію сталого розвитку «Мій зелений університет», яку учасники симпозіуму жваво обговорювали.

Фото із симпозіуму Фото із симпозіуму Фото із симпозіуму Фото із симпозіуму Фото із симпозіуму Фото із симпозіуму Фото із симпозіуму Фото із симпозіуму Фото із симпозіуму Фото із симпозіуму Фото із симпозіуму Фото із симпозіуму