Викладачі та студенти ІАРД взяли участь у науковому семінарі в місті Вілланова-ді-Баньякавалло (Італія)

Кафедра дизайну та основ архітектури Львівської політехніки
Фото із семінару в Італії

Нещодавно у рамках масштабного проєкту Emergency Design, організованого у співпраці з Vitaukr.italia, викладачі кафедри дизайну та основ архітектури Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки – канд. мист., доцентка Романа Мотиль, канд. мист., старша викладачка Роксоляна Квасниця, студентки кафедри ДОА Анна Скицька, Юлія Штець, Яна Штець і кафедри архітектурного проєктування та інженерії Катерина Горбатюк та Ірина Табака перебували з візитом в Ecomuseo Delle Erbe Palustri, м. Вілланова-ді-Баньякавалло, (Італія).

Під час програми академічної мобільності учасники під пильним керівництвом майстра Луїджі Баранґані (одного з останніх майстрів соломоплетіння з Романьї) вивчили та освоїли базові техніки й матеріали, що застосовують у плетінні виробів із природних екологічних матеріалів.

Молоді дизайнери були зорієнтовані на використання благородних та біорозкладних матеріалів для підтримки проєктів циркулярної економіки, отримали сертифікати про оволодіння теоретичними знаннями і практичними навичками у створенні дизайнерських виробів способами соломоплетіння й очеретоплетіння.

Під час візиту було проведено зустріч між українськими та італійськими учасниками проєкту Emergency Design – Design Rebuild Life асоціації Milano Makers, на якій відбувся обмін практиками й досвідами обох країн. Також учасниці з України побували в Музеї кераміки у Фаенці, відвідали лабораторію створення мозаїк у Равенні й дали інтерв’ю на радіо Sоnоrа.

Як результат участі у міжнародному науковому семінарі, що проходив у Ecomuseo Delle Erbe Palustri, м. Вілланова-ді-Баньякавалло, (Італія), було презентовано наукові та практичні дослідження за напрямом «Дизайн», відбувся обмін найкращими практиками та досвідом у сфері освіти й науки, що сприяє розвитку професійних навичок та особистих рис, також намічено шляхи поглиблення співпраці з міжнародними партнерами.

Фото із семінару в Італії Фото із семінару в Італії Фото із семінару в Італії Фото із семінару в Італії Стаття про семінар