Викладачі кафедри ВГА провели профорієнтаційні зустрічі зі старшокласниками міста Дрогобича

Кафедра вищої геодезії та астрономії Львівської політехніки
Фото з профорієнтаційного заходу

17 листопада 2023 року викладачі кафедри вищої геодезії та астрономії Інституту геодезії Львівської політехніки завітали з профорієнтаційними зустрічами у Дрогобицьку міську гімназію імені Богдана Лепкого та ліцей № 16 імені Юрія Дрогобича.

Працівники кафедри ВГА Ігор Савчин та Михайло Дума взяли участь у заході «Науковий променад», який відбувся у Дрогобицькому науковому ліцеї імені Богдана Лепкого. Цей захід згуртував до науково-дослідницької роботи не лише учнів цього ліцею, але й школярів із навчальних закладів міста Дрогобича і територіальної громади.

Ігор Савчин розповів про власний досвід участі у декількох Антарктичних експедиціях на українську станцію «Академік Вернадський» та результати досліджень цього регіону. Михайло Дума описав і продемонстрував роботу ротаційного нівеліра, а також дав спробувати школярам самостійно зробити вимірювання роботизованим тахеометром.

Іван Брусак та Оксана Серант провели профорієнтаційні зустрічі у ліцеї № 16 імені Юрія Дрогобича з використанням мультимедійного обладнання. Викладачі також дали можливість охочим школярам самостійно зробити вимірювання цифровим нівеліром та розповіли про особливості його роботи.

Старшокласники обговорили важливість підготовки фахівців з геодезії для відбудови України, можливості навчання за програмами подвійних дипломів у Польщі та Німеччині, працевлаштування випускників кафедри вищої геодезії та астрономії, дізналися про цікаві студентські проєкти під час навчання у Львівській політехніці.

Школярі відкрили для себе захопливий світ геодезії, ознайомилися з умовами вступу до Львівської політехніки та особливостями підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальностями «Геодезія та землеустрій» і «Науки про Землю».

Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу