Викладачі кафедри ЕСУ в межах профорієнтації зустрілися зі студентами коледжу транспортної інфраструктури

Кафедра електроенергетики та систем управління Львівської політехніки
Фото із зустрічі

У рамках профорієнтаційного заходу відбулася зустріч викладачів кафедри електроенергетики та систем управління Інституту енергетики та систем керування зі студентами і викладачами Львівського фахового коледжу транспортної інфраструктури Національного університету «Львівська політехніка». На зустрічі були присутні студенти спеціальностей «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», «Електропостачання залізниць», «Тяговий рухомий склад», а також викладачі коледжу Валентина Олесик, Володимир Прокуда, Мар’яна Гуріна і Руслан Семчук.

Спершу студентам розповіли про навчання на кафедрі електроенергетики та систем управління, програми підготовки студентів кафедри за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», умови вступу та навчання за скороченою програмою підготовки після коледжів, а також про організацію дозвілля й можливості особистісного розвитку у Львівській політехніці. Також наголосили на можливостях проходження практики, стажування та подальшого працевлаштування випускників кафедри у провідних електроенергетичних підприємствах галузі завдяки укладеним договорам із кафедрою ЕСУ. Студенти із зацікавленням слухали й активно долучались до обговорення цих питань.

Далі викладачі кафедри провели для студентів та викладачів коледжу екскурсії сучасними лабораторіями, в яких здобувачі освіти закріплюють на практиці отримані теоретичні знання. Студенти коледжу мали змогу побачити діючі макети обладнання розподільних пристроїв 10 кВ і 0,4 кВ трансформаторної підстанції 10/0,4 кВ з можливістю проведення комутаційних операцій, сучасне високовольтне обладнання компанії ABB, для систем електропостачання – обладнання Schneider Electric, сучасні цифрові пристрої релейного захисту й автоматики провідних вітчизняних та закордонних фірм, макет повітряної лінії електропересилання на напругу 10 кВ фірми SICAME з ізольованими провідниками в ізоляції зі зшитого поліетилену, а також сучасну лінійну арматуру фірми SICAME.

Гості побували в лабораторії відновлювальної енергетики, де ознайомились із сучасною діючою сонячною електростанцією із сонячними панелями Trinasolar, аналізатором параметрів електроенергії PQube 3edv та конструкцією сучасних інверторів у системах електропостачання. Також студентам показали сучасні програмні комплекси «Дакар Елекс» та RE, які використовують для моделювання, розрахунку й аналізу режимів роботи електроенергетичних систем.

Зустріч зі студентами і викладачами коледжу пройшла у дружній атмосфері, гості із зацікавленням слухали розповіді викладачів кафедри ЕСУ та брали активну участь в обговореннях і дискусіях.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі