Вокалісти Університету з ансамблю «Аколада» успішно виступили на міжнародному фестивалі у Болгарії

Прес-служба Львівської політехніки
Народний камерний вокальний ансамбль «Аколада»

Днями з Болгарії до Львова повернувся відомий творчий колектив – Народний камерний вокальний ансамбль «Аколада» Народного дому «Просвіта» Національного університету «Львівська політехніка». Він був учасником представницького ХІV Міжнародного фестивалю православних піснеспівів «Свята Богородице – Достойно є», що проходив у болгарському місті Поморіє з 7 до 11 червня 2017 року.

У вокальному святі взяли участь понад тридцять творчих колективів європейських країн, які представляли хоровий спів у трьох номінаціях: церковні хори, східні співи, змішані та однорідні хори або ансамблі.

Україну на фестивалі репрезентували шість хорів, серед яких був і вокальний ансамбль «Аколада», котрий тривалий час очолює кандидат технічних наук, доцент кафедри автоматизації теплових та хімічних процесів Львівської політехніки Володимир Савицький (хормейстер ансамблю – Алла Павлик).

Програма виступу «Аколади» була доволі складною і включала як обов’язкові твори, так і твори за довільним вибором. Вокалісти виконували твори болгарських композиторів Д. Христова, П. Дінєва та П. Чеснокова. Крім того, публіці представили і твори українських композиторів А. Веделя, М. Вербицького, Л. Седляка, Д. Вихлара.

Авторитетне журі міжнародного фестивалю відзначило надзвичайне духовне піднесення, емоційне та майстерне виконання церковних піснеспівів вокалістами Львівської політехніки, а також успішний дебют «Аколади». Добре слово на їхню адресу сказав і почесний гість фестивалю Митрополит Слівенскої метрополії Йоанікій, який побажав львів’янам та всім хористам Божої милості і Його благодаті.

Народний камерний вокальний ансамбль «Аколада» Народний камерний вокальний ансамбль «Аколада» Народний камерний вокальний ансамбль «Аколада» Народний камерний вокальний ансамбль «Аколада» Народний камерний вокальний ансамбль «Аколада»