Відбулося перше засідання об’єднаної кафедри технічної механіки та інженерної графіки Львівської політехніки

Кафедра технічної механіки та інженерної графіки Львівської політехніки
Фото із засідання кафедри

Відповідно до ухвали Вченої ради Львівської політехніки від 11 квітня 2023 року (Протокол № 93) та Наказу ректора від 15 травня 2023 року № 246-1-10 «Про реорганізацію кафедри нарисної геометрії та інженерної графіки навчально-наукового Інституту прикладної математики та фундаментальних наук» кафедру нарисної геометрії та інженерної графіки Інституту прикладної математики та фундаментальних наук було приєднано до кафедри технічної механіки та динаміки машин навчально-наукового Інституту механічної інженерії та транспорту з 1 липня 2023 року. Завідувачем кафедри залишився доцент Віталій Корендій.

Наступним етапом об’єднання стала зміна назви кафедри, яка б відповідала її освітній та науковій діяльності. Отож, відповідно до ухвали Вченої ради Львівської політехніки від 20 червня 2023 року (Протокол № 2) та Наказу ректора від 6 липня 2023 року № 345-1-10 «Про зміну назви кафедри технічної механіки та динаміки машин навчально-наукового Інституту механічної інженерії та транспорту» нова назва викладена у наступній редакції – кафедра технічної механіки та інженерної графіки (абревіатура ТМІГ). Англійською мовою назву кафедри пишуть як Department of Technical Mechanics and Engineering Graphics.

Внаслідок описаних реорганізацій кафедра ТМІГ об’єднала два потужні навчально-наукові колективи, які, окрім викладання низки загальноінженерних дисциплін для студентів багатьох спеціальностей Львівської політехніки, займаються різноманітними науково-прикладними дослідженнями. Зокрема, при кафедрі працюють дві науково-дослідні лабораторії: НДЛ-38 «Науково-дослідна лабораторія динаміки і надійності промислового обладнання» (науковий керівник доцент Віталій Корендій) та НДЛ-66 «Науково-дослідна лабораторія методів графічних відображень, теоретичних основ їх прикладання та застосування в САПР і техніці» (науковий керівник професор Іван Афтаназів).

3 липня 2023 року відбулося засідання об’єднаної кафедри технічної механіки та інженерної графіки під керівництвом завідувача кафедри ТМІГ Віталія Корендія. На засідання також був запрошений директор Інституту механічної інженерії та транспорту професор Олексій Ланець, який побажав працівникам кафедри творчого натхнення, успіхів на освітянській і науковій ниві, невпинного розвитку і самовдосконалення, міцного здоров’я та якнайшвидшого миру в Україні.

Завідувач кафедри доцент Віталій Корендій підсумував, що загальна чисельність працівників об’єднаної кафедри ТМІГ становить близько 30 осіб, представив науково-педагогічних працівників, які були переведені на кафедру з реорганізованого Львівського інституту Українського державного університету науки і технологій – доцентами Ігорем Лаушником, Зіновієм Сіриком, Юлією Соболевською, Андрієм Миляничем, познайомив із новими працівниками, які перейшли на кафедру з інших підрозділів, – доцентами Олександром Качуром, Сергієм Комаровим, Андрієм Стецьком та асистентом Василем Трушем.

Віталій Корендій побажав колективу кафедри злагодженої роботи, порозуміння у всіх питаннях, сімейного благополуччя, професійного зростання та якнайшвидшої перемоги України.

Фото із засідання кафедри Фото із засідання кафедри Фото із засідання кафедри Фото із засідання кафедри