Відбулося експертне обговорення концепції зміни Digital Innovation Hub до European Digital Innovation Hub

Tech StartUp School Львівської політехніки
Фото з обговорення

У Tech StartUp School Університету за підтримки партнерів відбулась гібридна зустріч стейкхолдерів та експертів з розробки трансформаційної концепції зміни Digital Innovation Hub до European Digital Innovation Hub Львівської політехніки («Розроблення концепції трансформації Digital Innovation Hub (DIH) до European Digital innovation hub (EDIH)»).

Digital Innovation Hub Львівської політехніки є першим зареєстрованим центром в Україні на міжнародних платформах і проводить свою діяльність понад 7 років.

Трансформація DIH в EDIH дасть змогу забезпечити сприятливі умови для розвитку цифрових спроможностей інноваційно активних малих та середніх підприємств, сприятиме ширшому залученню молоді до надання цифрових послуг МСП й публічному сектору і створить реальний бізнес-вплив на регіональну інноваційну екосистему за участю корпорацій, академічних кіл, підприємців, асоціацій та інших відповідних зацікавлених сторін, активізує процес розробки цифрових інновацій та їх упровадження місцевими виробниками, одночасно створюючи нове джерело технологій для МСП.

На зустрічі обговорили цінності для зацікавлених сторін від трансформації DIH Львівської політехніки за європейськими стандартами та визначили основні сфери початкової діяльності: проєкти подвійного призначення, MedTech, AI, IoT.

З упровадженням у бізнес-процеси МСП сучасних цифрових технологій малі та середні підприємства мають змогу вести якісну конкурентну боротьбу завдяки можливостям постійного самовдосконалення, що дозволить МСП збирати, сортувати, аналізувати й оцінювати велику кількість даних стосовно внутрішнього та зовнішнього середовищ, проводити маркетингові дослідження й оперативно реагувати на ринкові зміни. При цьому цифрова трансформація МСП створює безперебійний досвід роботи бізнесу як усередині, так і зовні, і забезпечує синергію роботи всіх його підрозділів.

«Ключовою задачею, яку необхідно сьогодні розв’язати, є збереження інноваційної та економічної спроможності українських діджитал-новаторів, розвитку цифрових спроможностей МСП та надання допомоги інноваційним цифровим стартапам у зростанні та інтеграції в європейську інноваційну цифрову екосистему», – підсумував очільник Tech StartUp School Львівської політехніки Назар Подольчак.

Фото з обговорення Фото з обговорення Фото з обговорення Фото з обговорення Фото з обговорення