В Університеті відбувся фінал дитячо-юнацького творчого конкурсу «Енергоатом: з чистою енергією в майбутнє»

За матеріалами сайту ДП НАЕК «Енергоатом»
учасники творчого конкурсу «Енергоатом»

19–20 вересня 2018 року двадцять п’ять переможців і учасників першого, відбіркового, етапу творчого конкурсу «Енергоатом: з чистою енергією в майбутнє» відвідали чарівний осінній Львів. Саме тут цьогоріч на базі Національного університету «Львівська політехніка» – одного з профільних вишів атомно-енергетичної галузі – пройшли фінальні заходи конкурсу, організаторами якого виступило Державне підприємство «Енергоатом» і профспілкова організація Компанії.

Урочиста церемонія нагородження призерів конкурсу – учнів шкіл міст-супутників АЕС України – відбулась у неймовірно красивій за архітектурою та цікавій своєю історією актовій залі Університету. Нагороджували переможців заступник голови профспілкового комітету профспілкової організації Енергоатома Іван Мельник і проректор з науково-педагогічної роботи Львівської політехніки Олег Давидчак.

Звертаючись до учасників заходу, Іван Мельник від імені організаторів щиро подякував керівництву Університету за змогу провести урочистості на базі Львівської політехніки:

– Мені дуже приємно перебувати у стінах цього чудового навчального закладу, який вражає своєю видатною історією. Щиро дякую за гостинність. Я впевнений, що у кожного з нас залишаться тільки найкращі спогади про Університет. Вдячний усім діткам, хто брав участь у нашому конкурсі, та впевнений, що наша Компанія і надалі буде приділяти велику увагу розвитку художніх талантів молоді, цікавості до атомної галузі та до здобуття знань у цій сфері.

Проректор Львівської політехніки Олег Давидчак висловив подяку Компанії Енергоатом за те, що саме Університет, який є найстарішим технічним навчальним закладом західного регіону, цього разу став господарем цього чудового заходу. Він зазначив, що фахові викладачі Політехніки готують спеціалістів високого рівня з понад 60 напрямів, зокрема й спеціалістів для атомної галузі. Олег Давидчак запросив юних митців обирати львівський виш для свого подальшого навчання:

– У своїх прекрасних малюнках ви чудово реалізували світлі ідеї та глибокі роздуми про атомну енергетику. Ми щиро запрошуємо всіх продовжити ці потяги і мрії. І будемо раді бачити кожного з вас нашим студентом, не лише ядерно-енергетичного спрямування, а й з будь-якої спеціальності!

Крім урочистої частини, організатори конкурсу підготували для дітей міст-супутників АЕС України насичену екскурсійну програму: автобусно-пішохідний тур «Легенди старого Львова», відвідини Аптеки-музею «Під чорним орлом», екскурсії до Національного музею імені Андрія Шептицького, які зацікавили та неймовірно вразили творчу молодь. Особливі враження школярі отримали від екскурсії по Львівській політехніці, до організації якої безпосередньо долучились директор Інституту енергетики та систем керування професор Андрій Лозинський, завідувач кафедри теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій університету професор Михайло Семерак та його заступник доцент Тетяна Римар.

учасники творчого конкурсу «Енергоатом» учасники творчого конкурсу «Енергоатом» учасники творчого конкурсу «Енергоатом» учасники творчого конкурсу «Енергоатом»