У Національному університеті «Львівська політехніка» можуть з’явитися студенти з Японії

За матеріалами Урядового порталу
Герб Львівської політехніки

Голова Федерації жінок за мир у всьому світі Моріко Хорі запропонувала своє сприяння у залученні японських абітурієнтів до навчання в Україні. Про це вона розповіла під час зустрічі з Міністром освіти і науки України Лілією Гриневич 27 квітня 2017 року.

– Ми дуже зацікавлені у залученні іноземних студентів до навчання в Україні, особливо з Японії. Треба продумати, як така співпраця може відбутися. Якщо ви хочете реалізовувати такий проект через співпрацю з університетами, раджу вам вибрати заклади, що також спеціалізуються на вивченні японської мови. Впевнена, вони будуть найбільше в цьому зацікавлені, – зазначила Лілія Гриневич.

Посольство Японії в Україні за результатами щорічних конкурсів передає навчальним закладам, де викладають японську мову, підручники та навчальне обладнання. Серед нагороджених – Київський національний лінгвістичний університет, Дніпропетровський, Львівський та Одеський національні університети, Національний університет «Львівська політехніка».

12 українських університетів співпрацюють з 19 університетами, фундаціями, організаціями Японії на підставі прямих угод.