В ІБІС продовжують знайомити першокурсників із сучасними технологіями та обладнанням будівельної галузі

Кафедра будівельних конструкцій та мостів Львівської політехніки
Фото з лекції

7 листопада на кафедрі будівельних конструкцій та мостів відбулася відкрита лекція за участю співзасновника компанії Skeiron Юрія Преподобного на тему «Створення 3D-моделей українських пам’яток. Використання 3D-моделей в будівництві». Ця подія була корисною для студентів першого курсу, щоб зрозуміти потреби ринку в теперішніх реаліях та усвідомити важливість будівельних професій у збереженні та відновленні культурних пам’яток України.

У першій частині лекції було розглянуто особливості збереження важливих історичних об’єктів України під час війни та їх розв’язання за допомогою 3D-сканування й подальшого створення 3D-моделей. Розглянуто приклади споруд, для яких створено 3D-моделі, як за кордоном, так і на території України.

У другій частині лекції розглянуто методику виконання 3D-сканування й подальшого створення 3D-моделі, відбулася практична демонстрація виконанняцієї операції в аудиторії. Загалом студенти усвідомили великі перспективи використання 3D-сканування, що дає змогу прискорити і покращити виконання підготовчих робіт для проєктних завдань, особливо в поєднанні з використанням сучасних BIM-технологій, а також зрозуміли, які їм необхідні вміння та компетенції, щоб бути конкурентними на ринку праці.

Кафедра БКМ висловлює щиру подяку Юрію Преподобному, співзасновнику компанії Skeiron, за лекцію, а студентам І курсу ІБІС – за активну участь і дискусію!

Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції