У рамках проєкту EaP Initiative відбулася лекція-дискусія «Ефективність політики сусідства ЄС»

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото з лекції

28 березня 2023 року в рамках проєкту «Ініціатива ЄС «Східне партнерство»: можливості для України» за підтримки програми ЄС Еразмус+ модуля Жан Моне відбулася лекція-дискусія з відомою українською вченою, завідувачкою кафедри європейських та регіональних студій Львівського національного університету імені Івана Франка, координаторкою Інформаційного центру Європейського Союзу, д.іст.н., професоркою Наталею Антонюк на тему «Ефективність політики сусідства ЄС» для студентів освітньої програми «Міжнародні відносини» Національного університету «Львівська політехніка». У заході взяло участь понад сто студентів.

Спікерка докладно розкрила особливості політики розширення Європейського Союзу, висвітлила її історичні передумови, напрями, досягнення, а також основні виклики в сучасних геополітичних реаліях. Особливу увагу було приділено розкриттю євроінтеграційних перспектив України після отримання статусу кандидата на членство в ЄС, ключових завданнях, реалізація яких дасть змогу розпочати перемовний етап щодо набуття повноцінного членства України в Європейському Союзі. Дискусія зі студентами провадилася щодо питань майбутньої формації ЄС в контексті російсько-української війни та здатності України повною мірою реалізувати передвступні вимоги.

Окремий пул питань стосувався можливості участі студентів Національного університету «Львівська політехніка» у проєкті представництва ЄС UE Study Days, що реалізується в Україні з 2013 року, координаторкою якого у Львівському національному університеті імені Івана Франка є професорка Наталею Антонюк.

Команда проєкту EaP Initiative дякує всім учасникам заходу за цікаву дискусію та формування нових напрямів для подальшої співпраці у розвитку європейських студій. З докладнішою інформацією про EaP Initiative можна ознайомитися на сайті проєкту в межах Порталу Львівської політехніки.

Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції