У рамках програми «Гостьовий лектор» в ІКНІ відбулася відкрита лекція доктора Єжи Ковалевського (Польща)

Кафедра прикладної лінгвістики Львівської політехніки
Фото з лекції

Життя у науково-викладацькому та студентському середовищах Львівської політехніки триває, незважаючи на часті сповіщення про повітряні загрози та щоденні виклики, які долає українське суспільство у час війни.

Впродовж 11–12 березня 2024 року відбулося кілька відкритих лекцій доктора Єжи Ковалевського, директора фонду Fundacja na Rzecz Dwujęzyczności EDuNowa («Фундація сприяння двомовності EDuNowa», який завітав до Львова, щоб поділитися зі студентами кафедри прикладної лінгвістики Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій, що вивчають польську мову як другу іноземну, своїм багаторічним досвідом її викладання.

Окрім секретів успішного вивчення цієї слов’янської мови, д-р Ковалевський відкрив перед студентами світ польської культури в літературі, музиці, національних традиціях та звичаях. Було проведено зустрічі з директором ІКНІ професором Миколою Медиковським та завідувачкою кафедри прикладної лінгвістики професоркою Оленою Левченко щодо налагодження й окреслення перспектив подальшої співпраці, в рамках якої, безумовно, відбудеться ще не один візит Єжи Ковалевського до гостинного кола викладачів і студентів Львівської політехніки.

Організаторкою з польської сторони була Ірина Павелко, стипендіатка американсько-польської програми Лейна Кіркланда, а з української – Олеся Нахлік, к.філол.н., викладачка кафедри прикладної лінгвістики ІКНІ.

Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції