У Політехніці відбувся тренінг за міжнародним проєктом Erasmus+, який організувала кафедра ІВТ

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з тренінгу

Тема тренінгу – «Європейський досвід впровадження систем управління якістю продукції та послуг». Захід відбувався упродовж двох днів у змішаній формі (очній і дистанційній). До участі зареєструвалося близько 70 осіб.

Учасників тренінгу привітали начальник управління інвестицій та проєктів департаменту економічного розвитку Львівської міської ради Андрій Павлів, проректорка з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків університету Наталія Чухрай, директор Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Микола Микийчук, завідувачка кафедри інформаційно-вимірювальних технологій Тетяна Бубела.

Це перший тренінг зі серії трьох запланованих у межах проєкту «Європейський досвід впровадження систем управління якістю продукції та послуг», який від жовтня 2022 року втілює кафедра інформаційно-вимірювальних технологій за програмою Erasmus+ Jean Monnet Module. Його цільова аудиторія – представники підприємств, організацій, закладів вищої освіти, які цікавляться питаннями управління якістю в різних галузях, тобто і надавачі послуг, і ті, хто випускає продукцію, позаяк міжнародні європейські стандарти, про які йшлося, універсальні для всіх галузей.

До заходу долучилися представники Національного органу стандартизації Мінекономрозвитку – ДП «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», які беруть безпосередню участь у розробленні цих стандартів у Міжнародній організації зі стандартизації та сертифікації (ISO).

У доповідях учасників йшлося про міжнародні вимоги, європейський і власний досвід впровадження систем управління якістю в освіті, медичній, автомобільній промисловості, в компаніях – розробниках програмного забезпечення, про побудову цифрової інфраструктури якості, міжнародні стандарти в системі управління бізнесу, досвід сертифікації систем управління, а також про світову практику захисту прав та інтересів споживачів і їхнє інформаційне забезпечення в Україні.

– Метою цього заходу було поширення знань, інформації про європейський досвід розроблення систем управління, а також про наш власний досвід розроблення і впровадження систем управління якістю. Наприкінці ми запропонували учасникам опитувальну анкету. Фахівці дають схвальні відгуки про захід, запевняючи, що почули 90 відсотків нової інформації, – резюмує координаторка проєкту, доцентка кафедри ІВТ Алла Іванишин.

Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу