У Львівській політехніці на ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади змагалися кращі студенти-конструктори України

Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»
ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади

Нещодавно в Національному університеті «Львівська політехніка» пройшов ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Деталі машин та основи конструювання». Її учасниками були представники вищих навчальних закладів різних регіонів України, зокрема Києва, Харкова, Львова, Одеси, Миколаєва, Дніпропетровська, Запоріжжя, Сум, Полтави, Рівного, Луцька, Краматорська та інших.

Учасників і гостей Олімпіади тепло привітали проректор з науково-педагогічної роботи Львівської політехніки професор Дмитро Федасюк і директор Інституту інженерної механіки та транспорту професор Олексій Ланець.

Як підкреслив виконувач обов’язків завідувача кафедри деталей машин доктор технічних наук професор Володимир Малащенко, Львівська політехніка останнім часом налагодила тісні контакти з багатьма вітчизняними й зарубіжними навчальними закладами. Це дає змогу успішно проводити навчальний процес, розвивати наукові дослідження і розробки. У цій справі важлива роль належить проведенню предметних олімпіад студентів. Пройшовши нелегкі випробування під час таких змагань, багато з них зможуть на практиці перевірити себе, наскільки вони конкурентоспроможні в обраному фахові, отримати незамінний досвід.

Змагалися студенти-конструктори у двох етапах: із розрахунків деталей машин та їхнього безпосереднього конструювання. В результаті напруженої інтелектуальної боротьби переможцем Олімпіади став студент Львівської політехніки Богдан Коцький, на другій сходинці – представники Національного університету водного господарства та природокористування Юрій Брошук і Львівського національного аграрного університету Іван Фасольник, на третій – Нестор-Тарас Великий із Львівської політехніки, Сергій Кудін із Сумського державного університету і Володимир Романчук з Української академії друкарства.

Заохочувальний диплом за оригінальність отримали студент Полтавського національного технічного університету імені Ю. Кондратюка Дмитро Заруба, студент Сумського державного університету Владислав Андрусишин і студент Національного університету біоресурсів та природокористування Іван Харченко. Подібною відзнакою за нестандартність нагороджені Назарій Сокол із Львівської політехніки, Іван Тарнавський із Львівського національного аграрного університету та Олександр Стасишин, який представляв Українську академію друкарства.

ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади