У Львівській політехніці відбулася зустріч представників студентських об’єднань

Центр міжнародної освіти Львівської політехніки
Фото із зустрічі

26 жовтня 2023 року в Актовій залі головного корпусу Національного університету «Львівська політехніка» відбулася зустріч представників студентських об’єднань, організована громадською організацією «Українська асоціація студентів» у рамках міжнародного проєкту «Діалог студентської єдності: Україна та Польща». Асоціація створена у 1999 році для захисту прав та свобод студентів, упродовж років пережила низку організаційних трансформацій і з 2007 року є єдиним студентським об’єднанням, що представляє українське студентство на міжнародному рівні. Її учасниками є студенти, самоврядні студентські організації, які на добровільних засадах підтримують економічні, соціальні, правові та культурні інтереси.

Міжнародний проєкт реалізовується спільно зі студентським парламентом Республіки Польща та за підтримки Міністерства молоді та спорту України. Його метою є допомога в налагодженні взаємодії студентів в умовах воєнного стану, підтримка студентських ініціатив, спрямованих на подолання наслідків війни, сприяння поширенню інформації про потреби українських студентів в обох країнах, про молодіжні обміни та інше.

Проректорка з науково-педагогічної роботи на міжнародних зв’язків Львівської політехніки Наталія Чухрай привітала учасників у стінах Університету, наголосила на важливості співпраці молоді різних країн, впровадженні спільних проєктів та підтримці студентів у військовий час. Президентка асоціації Поліна Гомбалевська отримала в подарунок Стратегію інтернаціоналізації Львівської політехніки.

Від нашого університету Христина Барвінська та студентrи кафедри транспортних технологій Інституту механічної інженерії та транспорту запрезентували діяльність студентського волонтерського осередку Buddy System, який діє під гаслом #on_the_way_to_ESNUkraine і готовий до співпраці в різних ініціативах. Через онлайн-зв’язок до зустрічі долучився президент студентського парламенту Польщі Кевін Левіцькі та учасники польських студентських організацій.

Зважаючина те, що більшість учасників були вперше в унікальному приміщенні Актової зали Університету, керівниця Центру міжнародної освіти Наталія Гоц та працівниця Олександра Степанюк провели невеличку екскурсію витворами мистецтва від Яна Матейка українською та польською мовами. Також деякі учасники відвідали Залу Захарієвича. Захопленню не було меж, оскільки ці приміщення не можуть не вражати.

Сподіваємося, що ця зустріч продовжить українсько-польську співпрацю студентства, надасть свіжого дихання наявним проєктам і започаткує нові.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі