У Львівській політехніці відбулася Літня школа «РобоМеМ (Робототехніка, Механіка, Моделювання 3D)»

Кафедра технічної механіки та динаміки машин Львівської політехніки
Фото з Літньої школи

З 26 по 30 червня у Національному університеті «Львівська політехніка» проходила Літня школа «РобоМеМ (Робототехніка, Механіка, Моделювання 3D)», в межах якої кафедра технічної механіки та динаміки машин Інституту механічної інженерії та транспорту провадила презентацію різноманітних робототехнічних систем: колісних, гусеничних, вібраційних роботів, роботів-маніпуляторів тощо.

У перший день учні ознайомилися з особливостями програмування Arduino-роботів для забезпечення їхнього руху за наперед визначеною траєкторією та спробували запрограмувати робота-регулювальника дорожнього руху. Керівниками цієї секції були завідувач кафедри Віталій Корендій та доцент Олександр Качур. Також доцент Володимир Гелетій продемонстрував учням наочну презентацію на тему «Цікава механіка» з різноманітними механізмами, які широко використовують у багатьох побутових сферах нашого повсякденного життя.

Окрім секції з робототехніки, упродовж цілого тижня (з 26 по 30 червня) на базі кафедри технічної механіки та динаміки машин учні виконували власний проєкт «Проєктування та виготовлення патріотичної символіки». У межах проєкту відбувалось ознайомлення учнів із сучасними системами 3D-моделювання, зокрема програмним продуктом SolidWorks, і технологіями 3D-друку. За підсумками виконання проєкту 30 червня завідувач кафедри Віталій Корендій та доцент Олександр Качур вручили учасникам літньої школи спроєктовану й роздруковану сувенірну продукцію.

Під час вручення учням сертифікатів завідувач кафедри ТМДМ Віталій Корендій висловив щиру подяку організаторам Літньої школи «РобоМеМ (Робототехніка, Механіка, Моделювання 3D)», зокрема директору Інтелектуального навчально-наукового центру професійно-кар’єрної орієнтації Львівської політехніки Василю Лозинському та заступниці директора Львівської обласної Малої академії наук Наталії Знетиняк, за надану можливість долучитися до проведення секції робототехніки та виконання з учнями проєкту «Проєктування та виготовлення патріотичної символіки».

Крім цього, у межах Літньої школи «РобоМеМ» кафедра матеріалознавства та інженерії матеріалів ІМІТ провела майстер-клас щодо роботи з мікроскопами для учасників Малої академії наук. А на кафедрі автомобільного транспорту відбулася зустріч з учнями.

Бажаємо учасникам та організаторам міцного здоров’я, творчого натхнення і якнайшвидшого миру в Україні!

Афіша заходу Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи