У коледжі транспортної інфраструктури Львівської політехніки відбулися «Андріївські вечорниці на сучасний лад»

Фаховий коледж транспортної інфраструктури Львівської політехніки
Фото із заходу

Одне з перших зимових свят нашого народу – Андрія Первозванного, яке цьогоріч відзначали 30 листопада. У цей день віддали данину народним традиціям і у Львівському фаховому коледжі транспортної інфраструктури Національного університету «Львівська політехніка». Свято організувала та провела викладачка історії Зоряна Данилик за допомогою студентів груп 2А/Б-72/60, 2Р-104, 1Т-91 та 1А/Б-74/62.

Захід не даремно назвали «Андріївські вечорниці на сучасний лад», тож тут народні традиції органічно поєдналися із сучасністю. Варто відзначити значне зростання організаційних спроможностей та виконавської майстерності викладачів та студентів коледжу, які цього разу подарували глядачам справжнє свято. Декорації, костюми, тексти, артистизм виконавців – усе створило чудову атмосферу і неодноразово винагороджувалося аплодисментами.

Зоряна Данилик та студентки розповіли про історію відзначення в Україні свята Андрія Первозванного. А далі почалися справжні вечорниці – із жартами, залицянням, піснями та ворожінням. Самодіяльним акторам вдалося настільки майстерно передати дух народних традицій, що присутні були приємно вражені!

На завершення вечорниць директор коледжу Іван Груник привітав студентів зі святом і подякував їм та Зоряні Данилик за гарну виставу. На його думку, їм вдалося передати справжній дух свята й відродити українські традиції. Іван Степанович закликав продовжувати поширювати наші традиції та культуру.

А далі гостей почастували варениками та пампухами, які робили Зоряна Данилик і викладачки відділення «Автоматика, телемеханіка і зв’язок».

Фоторепортаж – на сайті Львівського фахового коледжу транспортної інфраструктури.