Студенти кафедри туризму ІСТР розпочали навчання на факультативному курсі від німецьких викладачів

Кафедра туризму Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-лекції

22 березня студенти третього курсу кафедри туризму Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Львівської політехніки прослухали першу лекцію міжнародного факультативного курсу «Цифрові культурні ландшафти – нові можливості для України», розробниками та викладачами якого є доктор природничих наук Йорн Шультхайс і доктор природничих наук Мартін Райс з Університету міста Гайзенхайма, Німеччина.

В рамках курсу студенти матимуть змогу створити об’єкти у популярній в Німеччині та інших країнах інформаційній системі KuLaDig, в якій уже зараз присутні більше 40 унікальних українських пам’яток. Чимало об’єктів культурної спадщини в Україні вже зруйновано або пошкоджено під час війни російськими військами. Тому цей курс є особливо актуальним саме зараз.

До слова, академічна спільнота Університету міста Гайзенхайм висловила свою солідарність і підтримку Національному університету «Львівська політехніка», як і розробники KuLaDig: об’єкти з України оголошено «Об’єктами місяця» до кінця квітня.

Варто зазначити, що міжнародний факультативний курс «Цифрові культурні ландшафти – нові можливості для України» вже вдруге реалізується на кафедрі туризму дистанційно. Відповідальна особа – к.геогр.н., асистент Мар’яна Сеньків.

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції