Студенти кафедри прикладної математики завершили перший рік навчання в Італії за програмою подвійних дипломів

Кафедра прикладної математики Львівської політехніки
Олександра Сиротенко та Назар Маруха

Олександра Сиротенко та Назар Маруха, студенти кафедри прикладної математики Інституту прикладної математики та фундаментальних наук, завершили перший рік навчання за програмою подвійних дипломів магістрів та взяли участь у програмі академічної мобільності Erasmus+ KA1 в University of L’Aquila, Італія. Наші студенти успішно склали сесію та з низки предметів отримали італійську оцінку 31 (еквівалент 100 балів у Національному університеті «Львівська політехніка»).

Олександра Сиротенко:

«Моє навчання в університеті L’Aquila в рамках програми Double Degree та Erasmus+ стало для мене незабутнім і надзвичайно цінним досвідом. Відчуття, які я отримала від життя та навчання в Італії, були неперевершеними, а нові знання й навички, які я здобула, надали мені значних переваг у моїй майбутній кар’єрі. Вже з перших днів я занурювалася в нову культуру, мову та спілкування з однокурсниками з різних країн. Цей міжкультурний обмін збагатив моє розуміння світу й поглибив мою толерантність і взаєморозуміння.

Я отримала величезний обсяг знань та нових навичок у галузі математичної інженерії, поєднуючи унікальні підходи й методики викладання з двох університетів. Це значно поглибило мої знання у моєму обраному фаху та розширило моє розуміння сучасних тенденцій і викликів у галузі. Контакт з викладачами та однокурсниками давав мені можливість активно взаємодіяти, обговорювати складні питання та спільно працювати над проєктами. Це надихало мене й давало змогу отримувати безпосередній досвід, який не можна повністю передати у віртуальному середовищі.

Усі ці переваги фізичного навчання в поєднанні з іноземним досвідом та міжкультурним спілкуванням стали справжнім каталізатором для мого особистого і професійного зростання. Я впевнена, що цей досвід університету L’Aquila залишиться незабутнім в моєму серці та буде неоціненним ресурсом у моїй майбутній кар’єрі».

Повне відеоінтерв’ю з Олександрою Сиротенко

Через об’єктивні обставини Назар Маруха не зміг фізично перебувати в Італії, тому Університет L’Aquila створив йому умови для онлайн-навчання й активної участі у студентському житті.

Назар Маруха:

«Я дуже вдячний за створені мені можливості дистанційного навчання у такому престижному університеті. Досвід навчання онлайн для мене не був новим, проте знайомство з новими викладачами, одногрупниками та процес навчання англійською мовою були чимось новим та водночас цікавим. Знання, вміння й навички, які я отримав у рамках предметів Real and functional analysis, Dynamical systems and bifurcation theory, Machine learning for smart cities automation і Time series and prediction, збагатили мене і стануть у пригоді в моїй майбутній кар’єрі».

Фото з навчання в Італії Фото з навчання в Італії Фото з навчання в Італії Фото з навчання в Італії Фото з навчання в Італії Фото з навчання в Італії Скріншот з онлайн-навчання в Італії Скріншот з онлайн-навчання в Італії Скріншот з онлайн-навчання в Італії Скріншот з онлайн-навчання в Італії