Студенти кафедри ПМВ зустрілися з директоркою громадської організації «Альянс Франсез» у Львові

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото із зустрічі

Студенти кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних і соціальних наук зустрілися з директоркою громадської організації «Альянс Франсез» у місті Львові та керівницею Центру міжнародної освіти Національного університету «Львівська політехніка» професоркою Наталією Гоц.

Студентам розповіли про діяльність Альянс Франсез у Львові, про заходи, які відбуваються в рамках тижня Франкофонії, зокрема про проведення культурних заходів, формування франкофонної спільноти, поширення знань про культуру і традиції Франції та інших франкомовних країн.

Особливо Наталія Гоц наголосила на можливостях для студентів-міжнародників вивчати французьку мову як другу іноземну, адже французька мова є офіційною мовою дипломатів, зокрема є ключовою мовою для Європейського Союзу. Пані Наталія розповіла, що кілька студентів освітньої програми «Міжнародні відносини» вже більше року активно долучаються до діяльності ГО «Альянс Франсез» у Львові, беруть участь як волонтери у різних заходах, відвідують курси з вивчення французької. Це добра практика, оскільки студенти мають можливість поспілкуватись із представниками французьких дипломатичних відомств, яких часто запрошує Альянс Франсез, науковцями, студентами, мистецькими діячами з Франції.

Щиро дякуємо керівниці Альянс Франсез у місті Львові Наталії Гоц за цікаву зустріч та мотивацію для наших студентів!

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі