Студентка кафедри МІ Ірина Матвєєва: «Міжнародна інформація – це про ініціативних людей, командну роботу й готовність іти в ногу з технологіями»

Кафедра міжнародної інформації Львівської політехніки
Ірина Матвєєва

Своїми міркування після завершення цьогорічної зимової сесії ділиться студентка групи МІ-21 кафедри міжнародної інформації Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Ірина Матвєєва:

– Я студентка другого курсу Львівської політехніки за освітньою програмою «Міжнародна інформація». Народилась і виросла у прекрасному місті Львові, закінчила Львівський математичний ліцей № 52.

У шкільні роки мені найкраще давались такі предмети як історія, інформатика й англійська мова. Мій вибір напряму був довгим та ретельним перед тим, як я точно визначилась, ким хочу бачити себе у майбутньому. Для мене було важливим поєднання галузей комунікації з людьми та вивчення політичних наук, і я довго вагалась, яка спеціальність підійде найкраще.

Але остаточно обрати напрям мені допомогла Літня школа інформаційних аналітиків-міжнародників, яку в червні 2022 року організувала кафедра міжнародної інформації Львівської політехніки.

Після першого року навчання я зрозуміла, що це саме те, що мені потрібно. Всі викладачі дуже якісно й цікаво викладали матеріал, а також, починаючи з другого курсу, проводили різні цікаві та корисні зустрічі й конференції. До прикладу, цієї осені ми відвідали Почесне консульство Литви у Львові, у якому мали змогу поговорити безпосередньо з відповідальним секретарем. Також нам випала честь відвідати конференцію на тему «Діти та молодь під час вимушеної військової еміграції: як не втратити? Як зберегти?», організаторами якої були Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Львівської політехніки та Український Католицький Університет.

Ці та інші практичні інтерактиви допомагають розвинути комунікативні навички, які для мене були одними з пріоритетних.

Тепер трішки про різницю між міжнародною інформацією та міжнародними відносинами.

Багато хто, почувши назву освітньої програми «Міжнародна інформації», до кінця не розуміє її відмінність від «Міжнародних відносин», адже все ж таки ключові дисципліни тут подібні.

Але не варто вважати МІ розгалуженням МВ. Ми – інформаційні аналітики-міжнародники, завданням яких є якісно опрацьовувати інформацію для того, щоб здійснювати прогнозування чи у міжнародному, чи в національному вимірах. Тоді як МВ спеціалізуються на більш широких аспектах міжнародних зв’язків.

Від себе особисто можу додати, що освітня програма «Міжнародна інформація» у Львівській політехніці – це про ініціативних і творчих особистостей, командну роботу, оперативність і готовність іти в ногу з технологіями. Наш світ перебуває у постійному розвитку, інформаційні ресурси видозмінюються й розширюються, тож активні студенти нашої програми готові прийняти усі виклики сучасності.