Швейцарські федеральні стипендії на 2024–2025 навчальний рік для українських науковців

Посольство Швейцарії в Україні
Заставка до матеріалу

Уряд Швейцарії через Федеральну комісію з надання стипендій для іноземців з метою популяризація міжнародного обміну й поглиблення співпраці між Швейцарією та Україною надає українським науковцям федеральні стипендії. Посольство Швейцарії в Києві координує аплікаційний процес в Україні: приймає досьє та перевіряє його на відповідність вимогам комісії.

Федеральна комісія з надання стипендій для іноземців пропонує три типи стипендій українським науковцям для навчання у швейцарських університетах, федеральних політехнічних інститутах та у вищих школах прикладних наук:

  • дослідницькі стипендії | Research scholarships;
  • стипендії для здобувачів наукового ступеня доктора наук | PhD scholarships;
  • стипендії для постдокторантів | Postdoctoral scholarships.

Стипендій для навчання на бакалаврських чи магістерських програмах не надають.

Докладна інформація про різні типи стипендій для кандидатів з різних країн та умови проведення конкурсу на 2024–2025 навчальний рік опубліковані на сайті Федеральної комісії.

Для отримання аплікаційних документів слід у письмовій формі звернутися до Посольства Швейцарії (kyiv@eda.admin.ch). Повний пакет аплікаційних документів слід роздрукувати та у двох екземплярах подати (надіслати) до Посольства Швейцарії в Києві щонайпізніше 10 грудня 2023 року.

Інформацію про навчання та проведення наукових досліджень у різних вищих школах Швейцарії можна знайти на сайті swissuniversities.