«Шрифт – крізь віки»: першокурсники кафедри ДОА оглянули експозицію виставки у Львівському палаці мистецтв

Кафедра дизайну та основ архітектури Львівської політехніки
Фото з виставки

Першокурсники кафедри дизайну та основ архітектури Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки (спеціальність «Дизайн») відвідали виставку «Шрифт – крізь віки» у Львівському палаці мистецтв.

Офіційне відкриття відбулося 16 квітня, відвідувачі мали змогу ознайомитися з каліграфічною майстерністю графіки. У виставковому залі показано понад 60 робіт, творчих інтерпретацій студентів кафедри книжкової та станкової графіки Української академії друкарства, виконаних на практичних заняттях з курсу «Мистецтво рукописного шрифту». Спектр тем творчих робіт є дуже широким: від історичних і літературних першоджерел до подій сьогодення. Також серед інтерпретацій є роботи, які передають емоційні рефлексії, які відчувають студенти.

«Тематика експозиції є дотичною до завдань навчального курсу «Основи проєктної і комп’ютерної графіки» кафедри дизайну та основ архітектури Інституту архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка», оскільки в межах вивчення блоку «Шрифти» цієї дисципліни студенти знайомляться із графічною мовою дизайнера, зокрема практичними навиками побудови і компонування шрифтів. Курс спрямований на вивчення історії розвитку каліграфічного мистецтва, шрифтів та їх класифікації, ознайомлює з композиційними основами написів, естетикою та образністю шрифту. На практичних заняттях студенти вивчають особливості формування авторського акцидентного шрифту, виконують каліграфічні композиції, шрифтові колажі, тематичні плакати тощо. Важливим є творчий аналіз студентами експонованих робіт, які наштовхують на ідею створення власної концепції та пошуку індивідуальної художньої мови», – зазначила кураторка групи ДС-11, доцентка, к.арх. Юліана Петровська.

Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки