Ректор Політехніки та працівники МІОКу зустрілися з керівниками Світового Конґресу Українців

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Фото із зустрічі у Львівській політехніці

Партнерство як синергія, що народжує нову якість співпраці. Саме так можна окреслити взаємодію Львівської політехніки, Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою зі Світовим Конґресом Українців. І це не лише добротно написана спільна історія, але й сучасне і, віримо, майбутнє.

14 липня відбувся візит очільників СКУ – президента Павла Ґрода та віцепрезидента Стефана Романіва – до Львівської політехніки та Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою. У межах візиту очільники СКУ зустрілися з ректором Університету професором Юрієм Бобалом та працівниками МІОКу в Залі Захарієвича, обговоривши деталі подальшої співпраці.

На зустрічі гості подякували ректорові Політехніки за багатолітню підтримку, високо оцінили діяльність МІОКу, який працює для української діаспори, успішно реалізовуючи численні проєкти.

Ірина Ключковська, директорка МІОКу, презентувала освітній напрям роботи Інституту, реалізація якого набуває особливого значення в умовах війни та масової еміграції.

Під час розмови обговорили також питання організації Конґресу СКУ, який заплановано провести у Львові цьогоріч у жовтні (зокрема, традиційно, у Львівській політехніці).

У своєму виступі Павло Ґрод наголосив, що найбільші загрози в Україні зараз – це російський ворог та асиміляція нашого народу в інших країнах. Тож, на думку президента СКУ, світове українство має провадити активну роботу з українською молоддю, зокрема й через створення відповідних інституцій для промоції української мови та плекання ідентичності. «Від колиски до могили» – потрібно, щоб ми могли на багато поколінь виховувати свідомих українців у діаспорі», – заявив Павло Ґрод на зустрічі з міоківцями.

Президент СКУ також схвально відгукнувся про концепцію комунікаційної платформи МІОКу «Українські вимушені мігранти: інтеграція, ідентичність, повернення» й закликав об’єднувати зусилля з однодумцями.

Наостанок учасники зустрічі обмінялися цінними подарунками. Зокрема, міоківці мали за честь одержати від Павла Ґрода унікальну нагороду, покликану об’єднувати українство: «В кожній гривні є частка перемоги», – саме ці слова нанесені на Київську шестикутну гривню, яка була платіжним злитком у період ХІ–ХІІІ століть. Цю символічну гривню відлито з латунних артилерійських гільз як подяку за допомогу Збройним силам України та українському народу.


Світлини Наталії Павлишин, керівниці Центру комунікацій Львівської політехніки

Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці