Публікаційна політика Університету – важливе питання Вченої ради

Роксолана Семчишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Іван Демидов

Одним із питань порядку денного листопадового засідання Вченої ради була публікаційна політика Національного університету «Львівська політехніка» у сфері наукової діяльності.

Мета публікаційної політики Університету – надання науковцям рекомендацій щодо підготовки власних публікацій. На цьому найважливішому чиннику акцентує проректор з наукової роботи Іван Демидов. Також важливо виокремити значущість проєкту публікаційної політики Університету у сфері наукової діяльності, а саме її принципи:

  • Відкритий доступ для обміну знаннями: всі, хто не оформив передплати наукових журналів, зможуть отримати в інтернеті доступ до безплатних наукових результатів.
  • Індексація у пошукових системах: роботи будуть індексовані в Google Scholar та інших пошукових системах, що збільшить їхню помітність і доступність.
  • Комплексний облік наукових висновків досліджень: дослідники матимуть повний облік своїх наукових досягнень через інформаційні системи Університету.
  • Упорядкування публікацій для використання: статті, дані й посилання будуть доступні для використання та публікування на особистих вебсторінках працівників Університету.
  • Забезпечення тривалого збереження наукових результатів: їх депонування гарантує безпечне зберігання.