Призерка обласного етапу XXIV Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика Валерія Мєшкова поділилася враженнями

Катедра української мови Львівської політехніки
Валерія Мєшкова

Призерка обласного етапу XXIV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, студентка Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки Валерія Мєшкова (диплом ІІ ступеня) поділилася враженнями про конкурс.

«Нещодавно я взяла участь в обласному етапі Міжнародного конкурсу української мови імені Петра Яцика і сподіваюся, що змогла гідно представити наш університет. Не знаю чому, але раніше я ніколи не брала участі в такому конкурсі. Можливо, не бачила в тому необхідності. З початком повномасштабного вторгнення Росії на територію нашої країни зрозуміла, як важливо є підтримувати рідну мову, а особливо тих, хто формуватиме майбутнє України.

Конкурсні завдання видалися не дуже важкими і деякі з них, на мою думку, були по-особливому цікавими. Наприклад, на знання сучасних назв деяких міст. Це показує, що не лише треба знати мовні норми, мати великий словниковий запас, але й вивчати історію рідної країни.

Ще зі школи в мене не було проблем з українською мовою, і за це хочу подякувати моєму класному керівникові, вчителеві української мови Риті Анатоліївні Сиваш. Такої любові до рідної мови, як в її очах, я, напевно, не бачила більше ні в кого. Ніколи не забуду її методику запам’ятовування наголосів і вірю, що всі її старання не були марними, адже, якщо живе любов до мови, то живе й мова. Також дякую доцентові кафедри української мови Галині Петрівні Городиловській, яка готувала мене до цього конкурсу і надавала рекомендації щодо виконання завдань.

Я впевнена, що й надалі братиму участь у Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика. Сподіваюся, що з кожним роком буду бачити там дедалі більше охочих. Насамкінець хочу всім побажати: ким і де не були б ви, якою мовою не спілкувалися б, будь ласка, ніколи не забувайте рідну українську».