При Львівській політехніці планують створити інноваційно-космічний кластер «Карпатський»

Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з наради

Створення інноваційно-космічного кластеру «Карпатський» обговорили під час робочої наради за участю низки науковців Львівської політехніки. Проректор з наукової роботи Іван Демидов, доцентка кафедри вищої геодезії та астрономії, голова Львівського астрономічного товариства, координатор проєкту Любов Янків-Вітковська, директор Tech StartUp School та Наукового парку SID City Політехніки Назарій Подольчак, заступник начальника Національного центру управління та випробовування космічних засобів (НЦУВКЗ) з інформаційно-аналітичної та науково-дослідної роботи Ігор Брухно, керівник Центру космічних досліджень та зв’язку (НЦУВКЗ, Золочів) полковник Віктор Ожінський, начальник інформаційно-аналітичного Центру НЦУВКЗ, полковник Сергій Янчевський, начальник управління інвестицій та проєктів департаменту економічного розвитку Львівської міської ради Андрій Павлів, директор департаменту економічної політики Львівської обласної державної адміністрації Степан Куйбіда та в.о. директора Львівського конференц-бюро Софія Каїнська після плідної дискусії домовилися про наступні кроки для створення такого кластеру в західному регіоні.

― Керівництво Національного центру управління та випробовування космічних засобів підтвердило свої пропозиції, прийняті у Резолюції під час науково-технічного семінару (грудень 2019 року), який відбувся у Львівській політехніці, про те, що саме на базі нашого університету необхідно створити такий Кластер. Цю ідею підтримали представники міської та обласної влади. Під час нещодавньої наради ми домовилися провести круглий стіл щодо підписання угоди про створення Кластеру наприкінці лютого ― на початку березня цього року, ― наголосила Любов Янків-Вітковська.

Також під час наради створили робочу групу для підготовки робочих документів для підписання Угоди між учасниками Кластеру: від НЦУВКЗ ― полковник Віктор Ожінський, від Львівської політехніки ― доцент Любов Янків-Вітковська.

За пропозицією Ректора Львівської політехніки, висловленою в листі до керівника НЦУВКЗ, координатором роботи по створенню Кластеру і керівником на початковому етапі буде Любов Миколаївна Янків-Вітковська.

Інфографіка Фото з наради