Проєктний офіс провів вебінар про можливості грантової підтримки ініціатив у галузі екології

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-семінару

Проєктний офіс Національного університету «Львівська політехніка» у межах інформаційного проєкту «Політехніка екологічна» провів вебінар, учасники якого дізналися про можливості грантової підтримки ініціатив у галузі екології (Green Deal та інше).

― Нам важливо, щоб політехніки якомога більше дізнавалися про можливості розвитку своїх ідей та напрацювань. Тож під час заходу ознайомили присутніх із практичними аспектами пошуку, написання й подання проєктних заявок на конкурси екологічного спрямування. Основну увагу хотіли привернути саме тим можливостям, які відкриваються для науковців у галузі екології, проте запропоновані ініціативи також можуть бути використані і учасниками суміжних галузей, ― зазначив керівник Проєктного офісу Назарій Андрущак.

Вебінар був спрямований на тих, хто цікавиться темами екології, охорони навколишнього середовища, захистом і відновленням екосистем, екобезпекою тощо на отримання фінансування від вітчизняних та міжнародних грантових програм.

У межах заходу обговорили формування ідеї для гранту, налаштування фільтрів пошуку грантової можливості, а також про українські та міжнародні програми, конкурси, ініціативи у сфері екології й пропозиції до співпраці.

― Наш вебінар мав на мені привернути увагу науковців до теми екологічних досліджень, продемонструвати що в стилі еко можуть працювати представники різних технічних спеціальностей та втілювати у життя свої розробки, спрямовані на захист навколишнього середовища, на фаховому й високооплачуваному рівні за рахунок грантової підтримки. Тепер очікуємо на збільшення кількості поданих проєктних заявок в екологічному напрямі і, звісно ж, виграшних проєктів, що у подальшому підсилюватимуть формування екологічної свідомості та культури львівських політехніків, ― додала провідний фахівець Проєктного офісу Олена Лукачук.

Також, під час вебінару своїм досвідом підготовки та реалізації проєктів програми Еразмус+ КА2 Climan та ClimEd поділилися координатор проєктів від Львівської політехніки, завідувач кафедри екології та збалансованого природокористування Мирослав Степанович Мальований, та доцент цієї ж кафедри, керівник Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Львівської політехніки Іван Степанович Тимчук.