Проєкт «Арт-простір Львівської політехніки» обговорять за круглим столом

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із зустрічі

Команда проєкту «Арт-простір Львівської політехніки» зустрілася з ректором нашого Університету Юрієм Бобало та проректоркою з науково-педагогічної роботи і стратегічного розвитку Лілією Жук та обговорила напрацювання концепції розвитку і функціонального наповнення території академмістечка Політехніки.

― Однією з важливих цілей Стратегії університету до 2025 року є cтворення середовища, сприятливого для навчання, праці та розвитку особистості. Тож така ініціатива правління Асоціації випускників своєчасна і, зрозуміло, що адміністрація Університету підтримує і сприятиме розвитку цього проєкту. Напрацювання, які обговорили в межах зустрічі, цікаві і, вважаю, їх варто прокомунікувати в широкому колі фахівців і зацікавлених сторін, ― зазначила проректорка Лілія Жук.

Нагадуємо, цей проєкт на волонтерських засадах реалізовують студенти, викладачі Львівської політехніки та представники архітектурного бюро RE+ за підтримки Асоціації випускників університету.

― Для нас це пріоритетний проєкт, адже він підвищуватиме конкурентоздатність університету в освітньому просторі не лише України. Сподіваємося, що зможемо об’єднати довкола нього наших випускників, багато з яких мають значний досвід і здобутки, завдяки яким зможуть допомогти якісно і оперативно реалізувати «Арт-простір Львівської політехніки». Вже в жовтні зустрінемося з фахівцями різних напрямів за круглим столом, щоб вдосконалити концепцію та детальніше проговорити реалізування проєкту, ― додав голова Асоціації випускників Політехніки Ігор Павлішевський.

Концепцію Арт-простору розробляють із урахуванням думок працівників, студентів, випускників університету, які взяли участь в анонімному опитуванні.

― Станом на червень 2021 року в анкетуванні взяло участь 1285 осіб, серед яких 238 викладачів і 930 студентів. Однак і досі охочі можуть поділитися своїм баченням і пройти опитування. Будемо вдячні всім, хто вболіває за розвиток університету, адже коментарі, критичні зауваження є дуже корисними для команди проєкту. Опрацьовані проміжні матеріали опитування та концепції можна переглянути, ― каже асистентка кафедри містобудування Інституту архітектури Наталка Данилко.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі