Програма «Інтернет речей» у Львівській політехніці – одна з найпопулярніших серед українських абітурієнтів

Львівський ІТ Кластер
Навчальна програма Львівського ІТ Кластеру «Інтернет речей»

Навчальна програма Львівського ІТ Кластеру «Інтернет речей» у Національному університеті «Львівська політехніка» – в топі найпопулярніших серед абітурієнтів та перша за найвищим прохідним балом у спеціальності «Комп’ютерні науки» в Україні.

Прохідний бал ЗНО для вступу на програму «Інтернет речей» у Львівській політехніці – 190 балів. Загалом заяви на вступ на програму цього року подали 756 абітурієнтів. З них уже обрано 25 найкращих студентів, які навчатимуться на бюджетній формі навчання. Решта 125 місць на програмі – платні.

– Такі бали – це результат вкладених зусиль у навчання студентів, які вступили на програму «Інтернет речей» у 2016 році. Я вважаю, що студенти програми мають дуже високий рівень знань, і це є нашою основною рекламою, яка зацікавила абітурієнтів цього року. Також це наша спільна робота, заслуга розробників програми, викладачів та менторів, Львівського ІТ Кластеру та всіх компаній, які нам допомагали, – розповідає Зеновій Верес, керівник освітнього напрямку Львівського ІТ Кластеру, Solution Architect SoftServe, , асистент кафедри комп’ютеризованих систем автоматики Національного університету «Львівська політехніка».

– Перші студенти програми «Інтернет речей» вже завершили перший курс цього року, і їхній рівень знань та прогресивності вразив усіх. Ми побачили, що ця програма, яку ми створили, дуже відрізняється від усіх інших, дає великі результати, а це означає, що ми рухаємося в правильному напрямку. Вже за 3–4 роки ми матимемо експертів у галузі Інтернету речей у Львові, а це якісно вплине на розвиток ІТ в місті загалом. Успіх цієї програми доводить, що розвиток ІТ-освіти у Львові є однією з найголовніших місій Кластеру, з якою ми добре справляємось. Кількість студентів, які подались на програму, – головне підтвердження, – коментує Степан Веселовський, СЕО Львівського ІТ Кластеру.

«Інтернет речей» – це перша інноваційна програма Львівського ІТ Кластеру, яку запровадили у Львівській політехніці минулого року спільно з академіками та ІТ-компаніями PLVision, Softserve, N-iX, Cypress Semiconductor, Ciklum, Intellias, Conscensia, Eleks, KindGeek Software, Lohika, Perfectial, Nravo, Vakoms та Masteram.