Представниці Університету взяли участь у першій очній зустрічі партнерів проєкту GPS@VET у Німеччині

Кафедра зовнішньоекономічної та митної діяльності
Фото із зустрічі в Німеччині

1 грудня 2023 року розпочалась реалізація дворічного проєкту програми ЄС Еразмус+ KA220-VET GPS@VET – Guiding toolkits for Professional Skills enhancement in VET. Його координатором є FA-Magdeburg GmbH (Німеччина), а Національний університет «Львівська політехніка» – одним із семи партнерських організацій.

Перші дві робочі зустрічі за проєктом було проведено онлайн 20 грудня 2023 року та 22 січня 2024 року. У третій робочій зустрічі (Берлін-Магдебург, 18–22 березня 2024 року) взяли участь члени проєктної команди від Львівської політехніки доцентка Наталія Горбаль та професорка Зоряна Двуліт.

На зустрічі було детально пропрацьовано особливості планування та втілення проєктних заходів до 30 листопада 2025 року, співпраці між партнерами (дво- та багатосторонньої), використання робочого середовища проєкту (в Trello, OneDrive), звітування за кожним видом робіт та проєктом загалом, широкого висвітлення заходів і результатів проєкту (зокрема, використання символіки GPS@VET і програми Еразмус+) тощо. Основну увагу було приділено таким робочим пакетам робіт:

  • WP2: створення сучасного модуля з гейміфікації для навчання, моделювання та цифрового сторітеллінгу для професійно-технічної освіти і модуля підприємницького мислення у професійному навчанні;
  • WP3: створення широкого спектра модулів WBL та ECVET;
  • WP4: створення модуля Web 2.0 Tools і програми GPS@VET як завантажуваної версії та посібників, включаючи найкращі практики, відеогайди і приклади; організування GTA (навчання GPS) і 7 BEM (зустрічей з ефектом «метелика»).

Крім того учасники зустрічі відвідали освітньо-професійний центр партнерської організації SBH Nordost GmbH (Німеччина), де докладно ознайомились із теоретичними та практичними методами підготовки, перепідготовки, інтеграції, професійної реабілітації й кар’єрного просування фахівців за різними програмами та напрямами ПТО (включаючи аналіз компетентностей, коучинг, віртуальне навчання, безперервну професійну освіту, професійну інтеграцію біженців тощо).

Програма робочої зустрічі також включала цікаві навчальні та культурно-освітні заходи, а за її результатами учасники отримали відповідні сертифікати.

Щиро дякуємо координатору проєкту GPS@VET – FA-Magdeburg GmbH, і зокрема керуючому директору Ральфу Заксенмаєру (Ralf Sachsenmaier), за надзвичайно цікавий та корисний захід, а також постійну підтримку в реалізації проєкту!

Фото із зустрічі в Німеччині Фото із зустрічі в Німеччині Фото із зустрічі в Німеччині Фото із зустрічі в Німеччині Фото із зустрічі в Німеччині Фото із зустрічі в Німеччині Фото із зустрічі в Німеччині Фото із зустрічі в Німеччині Фото із зустрічі в Німеччині