Представники Рівненської АЕС розповіли студентам ІЕСК про перспективи роботи на підприємстві

За матеріалами сайту «НАЕК «Енергоатом»
Фото із зустрічі у Львівській політехніці

У межах профорієнтаційної діяльності та співпраці з профільними вишами країни фахівці Рівненської АЕС провели зустріч зі студентами та викладацьким складом Національного університету «Львівська політехніка».

Під час зустрічі атомники презентували діяльність енергогенеруючого підприємства студентам ІІ–IV курсів спеціальностей «Атомна енергетика», «Теплоенергетика», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології». З перевагами працевлаштування на РАЕС молодь ознайомили представники управління кадрів цеху теплової автоматики та вимірювань Олеся Сидорчик та Олександр Федінчик.

Здобувачі освіти дізналися про можливість проходження практики на підприємстві та укладання тристоронніх договорів «Заклад вищої освіти – РАЕС – Студент». Сьогодні за такими договорами навчається двоє студентів Львівської політехніки.

Серед учасників зустрічі був і випускник «Ядерної школи РАЕС», який зазначив, що проєкт вплинув на його професійний вибір, тож зараз він здобуває вищу освіту за спеціальністю «Атомна енергетика». Хлопці та дівчата дізналися про затребувані спеціальності на поточний момент та в перспективі. Зокрема потреба є за напрямами «Атомна енергетика», «Теплоенергетика», «Електричні станції», «Автоматизоване управління технологічними процесами». Атомники також поділилися секретами успішного проходження співбесід.

Крім того, фахівці РАЕС зустрілися з керівниками кафедри електроенергетики та систем управління і кафедри теплоенергетики, теплових та атомних електростанцій, ознайомилися з дипломними роботами випускників, а також відвідали лабораторії, де проходять практичні заняття.

«Львівська політехніка – популярна серед молоді, яка обирає технічні спеціальності для майбутньої професії. Цьогоріч на профільні спеціальності до цього вишу вступили десятеро дітей з міста-супутника РАЕС. Сьогодні випускники вишу енергетичного напряму успішно працюють в експлуатаційних та ремонтних підрозділах підприємства, – зазначила Олеся Сидорчик. – Ми мали на меті проконсультувати молодь в усіх питаннях, що стосуються нашого підприємства. Студенти активно долучалися до дискусій і цікавилися кар’єрою на РАЕС».

Впродовж багатьох років Національний університет «Львівська політехніка» є одним із найважливіших закладів підготовки кваліфікованих фахівців для атомної енергетики України. Нині на Рівненській АЕС працює 243 випускники освітнього закладу.

Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці