Працівниці кафедри ЕЛІ набули досвіду з трансферу технологій на воркшопі у рамках проєкту FIT-4-NMP

Кафедра електронної інженерії Львівської політехніки
Фото з воркшопу

Ірина Яремчук, завідувачка кафедри електронної інженерії Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки, і Тетяна Булавінець, доцентка кафедри ЕЛІ, взяли участь у V FIT-4-NMP Technology Transfer workshop, що проходив в Інституті машинних технологій та матеріалів Словацької академії наук (місто Братислава).

Під час воркшопу представниці Львівської політехніки прослухали лекції щодо трансферу знань і технологій, розглянули нюанси патентування та ліцензування, інструменти для успішної співпраці з винахідниками, потенціальними бізнес-партнерами, виробництвом та університетами. Розглянуто основи спілкування між університетом і виробництвом щодо налагодження співпраці.

Окрім прослуховування лекцій у рамках воркшопу, працівниці кафедри ЕЛІ взяли участь у практичній роботі в групах, де обговорювали реальні приклади кооперації дослідницьких груп з бізнесом, їхні проблеми й пошук оптимальних рішень для кожної задачі, а також обмін досвідом та ідеями щодо розв’язання найпоширеніших проблем та казусів у цій галузі.

Візит сприяв налагодженню наукових контактів і поглибленню знань у комерціалізації наукових розробок та винаходів.

Фото з воркшопу Фото з воркшопу Фото з воркшопу