Працівники кафедри ДАС проходять наукове стажування у Свєнтокшиській політехніці (Кельце, Польща)

Кафедра дизайну архітектурного середовища Львівської політехніки
Фото зі стажування в Польщі

У рамках наукового стажування завідувача кафедри дизайну архітектурного середовища Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки професора Віктора Проскурякова і старшої викладачки кафедри ДАС Юлії Богданової у Свєнтокшиській політехніці (м. Кельце, Польща) відбулися зустрічі із завідувачкою кафедри теорії та архітектурно-урбаністичного проєктування факультету будівництва та архітектури професоркою Йоанною Гіль-Машталєрчик. Сторони обговорили плани подальшої співпраці в рамках продовженої угоди поміж нашими навчальними закладами.

Однією з провідних тем, порушених у часі стажування, стало питання повоєнної реновації українських міст, зруйнованих унаслідок бойових дій. Також узгоджено можливість стажування для студентів та науково-педагогічних працівників Львівської політехніки в новітній лабораторії інклюзії та універсального проєктування (проєктування з думкою про всіх), яка функціонує у стінах факультету будівництва та архітектури.

Свєнтокшиська політехніка є найстарішим вищим навчальним закладом у Свентокшиському регіоні та єдиним державним технічним університетом зі статусом політехніки. Він продовжує традиції Академії та Гірничої школи, заснованої в 1816 році Станіславом Сташицем, – першої вищої технічної школи на польській землі.

В рамках наукового стажування прочитано лекцію на тему «Візії архітектури майбутнього», після якої в обговоренні піднято актуальні питання бачення повоєнної відбудови та розвитку українських міст.

Під час наукового стажування працівники кафедри ДАС ознайомилася з навчальними освітніми програмами та якістю навчального процесу.

За підсумками наукового стажування досягнуто домовленостей про формування додатку до Угоди між Свєнтокшиською політехнікою та Національним університетом «Львівська політехніка» щодо навчально-наукової співпраці поміж кафедрами архітектурно-урбаністичного проєктування та дизайну архітектурного середовища.

Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі