Політехніки взяли участь у засіданні Громадської екологічної ради департаменту містобудування ЛМР

Кафедра містобудування Львівської політехніки
Фото із засідання

Викладачі Національного університету «Львівська політехніка» беруть активну участь засіданнях Громадської екологічної ради при управлінні екології та природних ресурсів департаменту містобудування Львівської міської ради.

Нещодавно було проведено чергове засідання Громадської екологічної ради наживо та онлайн. У ньому взяли участь Мирослав Мальований, професор, завідувач кафедри екології та збалансованого природокористування Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола, Галина Лукащук, доцентка кафедри містобудування Інституту архітектури та дизайну, Степан Тупісь, доцент кафедри містобудування ІАРД.

У ході зустрічі було обговорено питання щодо проєкту Комплексної екологічної програми Львівської міської територіальної громади на 2024–2028 роки, про внесення змін до персонального складу Громадської екологічної ради і про внесення змін до Положення про Громадську екологічну раду при управлінні екології та природних ресурсів департаменту містобудування Львівської міської ради.

Було наголошено, що Комплексна екологічна програма на 2024–2028 роки для Львівської міської територіальної громади відрізнятиметься від попередньої програми не лише охопленням цілої громади, але й передусім критичними видатками.

У процесі конструктивної та плідної дискусії Громадська екологічна рада запропонувала розробникам Комплексної екологічної програми на 2024–2028 роки для ЛМТГ напрацювати низку критично важливих заходів Програми для обговорення їх на наступному засіданні Ради.